Η κυβέρνηση θα κάνει δεκτό το αίτημα της ΝΔ για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για τη συμφωνία του Eurogroup, όπως δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ads

«Αυτή η συζήτηση θα έπρεπε να ανησυχεί τον κ. Μητσοτάκη, γιατί οι συγκρίσεις θα είναι αναγκαστικές», υποστήριξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. 

Συμπλήρωσε πως «εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που έκανε η προηγούμενη συγκυβέρνηση, όταν απέρριπτε αίτημα της αντιπολίτευσης. Δεν θα μπορούσαμε να μην αποδεχτούμε το αίτημα».

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις Σόιμπλε για τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις χαρακτήρισε πολιτικά απρεπείς και τις απέδωσε σε προσπάθεια του γερμανικού υπουργού Οικονομικών να εξάγει την κρίση που πιθανόν να υπάρχει στο κόμμα του.

Σχολιάζοντας τα σενάρια ανασχηματισμού είπε πως κατά την εκτίμησή του δεν υφίσταται λόγος και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Υποστήριξε επίσης ότι η απόφαση του Eurogroup αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα και εκτίμησε ότι τον Αύγουστο του 2018 η χώρα θα βγει από τα μνημόνια.

Ads

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για την «σόκιν» γραβάτα στο twitter του Πάνου Καμμένου και σχολίασε ότι ο υπουργός Άμυνας απάντησε και δεν τίθεται κανένα θέμα.