Ο φύρερ της νεοναζιστικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, σε ομιλία του τον Μάιο του 2011 είπε προς τα στελέχη της Χρυσής Αυγής πως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν βία για να στρέψουν τα βλέμματα της κοινής γνώμης πάνω τους. Ένα χρόνο μετά ο Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται πως υλοποίησε την προτροπή του αρχηγού της οργάνωσης χτυπώντας σε ζωντανή μετάδοση τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Ads

«Ναι! Θα τους χαστουκίσουμε, θα τους χλευάσουμε, θα τους υβρίσουμε. Αυτό δεν θα μπορέσουν να το κρύψουν. Και θα το μάθει ολόκληρος ο ελληνικός λαός», ακούγεται να λέει σε ομιλία του, βίντεο από την οποία δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαϊου του 2011, ένα χρόνο πριν την επίθεση του Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη.

«Τη μέθοδο αυτή την έχει αντιγράψει ο αρχηγός από τον τρόπο συμπεριφοράς του Ρώσου ακροδεξιού ηγέτη Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, με τον οποίο η οργάνωση διατηρεί επαφές από το 1996. Ο Ζιρινόφσκι ήταν εκείνος που έριξε ένα ποτήρι νερό κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής και εκείνος πάλι γρονθοκόπησε δημόσια πολιτικό του αντίπαλο», σημειώνεται στο δημοσίευμα. Υπενθυμίζεται πως πριν από την επίθεση στην Κανέλλη ο Κασιδιάρης είχε ρίξει ένα ποτήρι με νερό στη Ρένα Δούρου.

Σημειώνεται πως η δίκη του Κασιδιάρη για την επίθεση στην Κανέλλη ήταν να εκδικαστεί την Πέμπτη, ωστόσο αναβλήθηκε για τις 12 Δεκεμβρίου λόγω στάσης των γραμματέων των δικαστηρίων.