Πόλεμος πολιτικών τρολς έχει ξεσπάσει στο twitter με αφορμή το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα με σύνθημα «Παραιτηθείτε» κι αποδέκτη την κυβέρνηση. Πεδίο των μαχών… τα hastag #παραιτηθείτε και #paraitithite.

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Νεο-αγανακτισμένοι» ή «νεο-τραμπούκοι»;

Τα αντίπαλα στους διοργανωτές της διαδήλωσης αλά «Μένουμε Ευρώπη», τρολς, περνούν εδώ και μέρες από κόσκινο τους διοργανωτές της, βγάζοντας στον αέρα του twitter ενδιαφέροντα στοιχεία για τον «αυθορμητισμό» της πρωτοβουλίας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός εκ των διοργανωτών, του Γιώργου Τσουκαλαδάκη, γνωστού και ως «Mr. Κολλαγόνου», από τις αντίστοιχες διαφημίσεις που κάποιοι θα θυμούνται με πρωταγωνίστρια την γνωστή επίσης ΟΝΝΕΔίτισσα Έλλη Παπαγγελή.

Ads

Τον «αχρωμάτιστο» χαρακτήρα του διοργανωτή Τσουκαλαδάκη, αποδεικνύει το έγγραφο διορισμού του, από αεροσυνοδός της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο υπουργείο Παιδείας, επί θητείας Άννας Διαμαντοπούλου, το οποίο και είδε το φως της δημοσιότητας. Με διϋπουργική απόφαση σε πρωσοποπαγή θέση, η οποία θα καταργείτο με την για οποιονδήποτε λόγο αποχώρησή του.

Σημειώνεται επίσης, ότι σύμφωνα με τον ρ/σ Στο Κόκκινο παραμονές του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, υπήρξαν καταγγελίες στο σταθμό, πως η εταιρεία Collagenpower της οποίας ηγείται ο κ. Τσουκαλαδάκης, υπό την απειλή της απόλυσης, είπε στους εργαζόμενους να παρευρεθούν στην συγκέντρωση υπέρ του «Ναι».

Συνδιοργανωτές στο κάλεσμα των «Παραιτηθείτε» για την 15η Ιουνίου, είναι επίσης ο Θανάσης Χειμωνάς, προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο Παναγιώτης Κωστούλας που εμφανίζεται στο βήμα του 10ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον Αύγουστο του 2015.

Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook είναι πια ανενεργή, ωστόσο πριν αυτή πέσει (;) ως διοργανωτές της διαδηλώσεις εμφανίζονταν οι Iskár Azif, Γιάννης Πουλάκης, Stamatina Stamatakou, Panagiotis Kostoulas, Fotis Sarantopoulos, George Athanatios Tsoukaladakis και Thanassis Chimonas. (Διατηρείται η γραφή του ονόματος όπως στο Facebook).

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στη σελίδα, πριν αυτή πέσει (;) υπήρχε χορηγούμενη διαφήμιση από το site του Γιώργου Μουρούτη.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=dlQ2xnJZoXc]

O πόλεμος των τρολς

Μερικά ενδεικτικά tweets των «Παραιτηθείτε»:

Ολόκληρα τα hastag

#paraitithite Tweets