Απογοητευμένοι ως Έλληνες και θυμωμένοι ως πολίτες εμφανίζονται πολλοί χρήστες του twitter για τη σημερινή εμφάνιση του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ads

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρότι στην ομιλία του και μιλώντας σε μια σχεδόν άδεια αίθουσα,  επέλεξε να δώσει έμφαση στο «αντιΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο, τονίζοντας πως το 2015 η χώρα βρέθηκε ένα βήμα από τον γκρεμό, δέχθηκε έντονη πίεση και ορισμένες «δύσκολες» ερωτήσεις.

Η ευρωβουλεύτρια των Πρασίνων Τίνεκε Στρικ, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στο ζήτημα των επαναπροωθήσεων αιτούντων άσυλο από τις ελληνικές αρχές αλλά και στη στοχοποίηση ανθρώπων που θέλουν να βοηθήσουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο αντιπρόεδρος της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του Renew Europe, Μαλίκ Αζμανί, αναφέρθηκε στην ελευθεροτυπία στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 27 σε ό,τι αφορά στα ελεύθερα Μέσα Ενημέρωσης.

Ads

Απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πρωτοσέλιδα της «Δημοκρατίας» και της «Αυγής», τα οποία ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το σκάνδαλο Novartis, έτσι ώστε να δείξει πως υπάρχει ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Επιχειρώντας να απαντήσει, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε τις ευθύνες της Τουρκίας για το μεταναστευτικό, ενώ όπως είπε δεν γίνονται pushbacks, αλλά “pushforward” και απευθυνόμενος προς τους Ευρωβουλευτές που του άσκησαν κριτική, τους ζήτησε να μην επαναλαμβάνουν «την τουρκική προπαγάνδα».

Την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο ακολούθησαν χιλιάδες σχόλια στο twitter.