«Δάκτυλο» της ΝΔ βλέπουν στην κυβέρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με την απόπειρα δημιουργίας εκρηκτικού κλίματος στη Λέσβο ενόψει της σημερινής έναρξης του 14ου αναπτυξιακού συνεδρίου στη Μυτιλήνη κι ιδιαίτερα της αυριανής επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο νησί. 

Ads

Πηγές, που μίλησαν στο Tvxs.gr, αναφέρονται μάλιστα σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κλιμάκιο «γαλάζιων» κορυφαίων στελεχών, με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, επισκέφτηκαν πριν από λίγες μέρες τη Μυτιλήνη, προκειμένου να οργανώσουν όσο το δυνατό πιο «αποτελεσματικές» αντικυβερνητικές αντιδράσεις. 

Μάλιστα κάνουν λόγο για αφόρητες πιέσεις εκ μέρους των συγκεκριμένων στελεχών της ΝΔ προς τους τοπικούς φορείς με σκοπό να δηλώσουν άρνηση να συμμετάσχουν στο συνέδριο. 

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την παρουσία κάποιων ακροδεξιών μειοψηφιών στο νησί, οι οποίες πρωταγωνίστησαν στις επιθέσεις κατά μεταναστών, είναι που, όπως εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη, επιχειρούν να δημιουργήσουν εικόνα «εξέγερσης» στο νησί. 

Ads

Σε κάθε περίπτωση από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν στο Tvxs.gr ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν κανονικά τόσο στη διεξαγωγή του συνεδρίου, όσο και στις επαφές του πρωθυπουργού με εκπροσώπους τοπικών παραγωγικών φορέων, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με το προσφυγικό αλλά και την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων του Βόρειου Αιγαίου.

Καταλογίζουν δε στη ΝΔ αμιγώς μικροπολιτική στάση πάνω στο ζήτημα, υπενθυμίζοντας ότι ανάλογη στάση είχε τηρήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην περίπτωση του αναπτυξιακού συνεδρίου της Λαμίας, όπου μάλιστα φέρεται είχε ζητηθεί από τον περιφερειάρχη  Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, να αρνηθεί τη συμμετοχή του.