Tο ερώτημα με το οποίο συνεδρίασε χθες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν ήταν εάν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία– ήταν με ποιες προϋποθέσεις και με ποια πρωτόκολλα ασφαλείας θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου. Ητοι, για μια ακόμη φορά η επιτροπή συνεδρίασε για να επικυρώσει και να βάλει επιστημονική σφραγίδα σε μια πολιτική απόφαση που είχε ήδη πάρει η κυβέρνηση.

Ads

Το αποτέλεσμα ήταν να ανακοινωθεί ότι με περισσότερα από 50.000 ημερήσια κρούσματα, εκ των οποίων τα 7.689 σε παιδιά έως 17 ετών, τα σχολεία θα ανοίξουν όπως ακριβώς έκλεισαν πριν από τις γιορτές. Η μοναδική διαφορά θα είναι ότι αντί για δύο self test τα παιδιά θα υποβάλλονται σε τρία self test την εβδομάδα και σε περίπτωση κρούσματος θα διευρυνθεί ο κύκλος των ελέγχων στους υπόλοιπους. Δεν αλλάζει ούτε καν το πρωτόκολλο του 50+1 για να κλείσει μία τάξη και δεν τίθεται κανένα ζήτημα τηλεκπαίδευσης. Γιατί όμως ηκυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν κανονικά;…

Ακούστε εδώ το νέο podcast του tvxs.gr:

Μπορείτε να ακούσετε online τα PODCAST του Tvxs.gr ή και να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή και τη συσκευή σας από τη σχετική επιλογή της εφαρμογής που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ηχητικό. Επισκεφτείτε το κανάλι του Tvxs.gr στο Soundcloud για να ακούσετε όλα τα PODCAST, αναλύσεις, μαρτυρίες και συνεντεύξεις.