Το hashtag #κεραμεως_παραιτησου είναι από τα πιο ανθεκτικά στο twitter. Το συντηρούν καθηγητές και δάσκαλοι, φοιτητές και μαθητές, πολίτες που ανησυχούν για το μέλλον της δημόσιας δωρεάν παιδείας και έχουν εξοργιστεί με τον αυταρχισμό της υπουργού Παιδείας που παρουσιάζεται από το Μέγαρο Μαξίμου ως μεταρρυθμιστική ορμή.

Ads

Ο δικαστικός αγώνας της υπουργού Παιδείας προκειμένου να ανακόψει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και να τους εκφοβίσει δεν έχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Η σημερινή απεργία φαίνεται πως έχει πρωτοφανή συμμετοχή ενώ η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει πάρει χαρακτήρα πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου παρά τη βία που ασκήθηκε από τα ΜΑΤ σε βάρος διαδηλωτών την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακούστε το νέο Podcast του Tvxs.gr

Μπορείτε να ακούσετε online τα PODCAST του Tvxs.gr ή και να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή και τη συσκευή σας από την σχετική επιλογή της εφαρμογής που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ηχητικό. Επισκεφτείτε το κανάλι του Tvxs.gr στο Soundcloud για να ακούσετε όλα τα PODCAST, αναλύσεις, μαρτυρίες και συνεντεύξεις.