Στις 7 Ιανουαρίου η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωνε ότι σε «δυο-τρεις εβδομάδες θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω», προαναγγέλλοντας το τέλος της πανδημίας.

Ads

Στις 31 Ιανουαρίου η Ελλάδα κατέγραψε 128 νεκρούς, στη δεύτερη χειρότερη μέρα από την αρχή της πανδημίας, ενώ ο Ιανουάριος αποδείχθηκε ο πιο φονικός της περιόδου του κορονοϊού. Μέσα στον Ιανουάριο έχασαν την ζωή τους 2.710 άνθρωποι, ξεπερνώντας και το «μαύρο» ρεκόρ των 2.633 θανάτων του Δεκεμβρίου, ενώ συνολικά στο τελευταίο τρίμηνο καταγράφηκαν 7.562 θάνατοι ασθενών με κορονοϊό.

Η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού στον κόσμο και την ΕΕ και εξήγηση επ’ αυτού του μακάβριου και σταθερού ρεκόρ δεν δίνεται και δεν προβλέπεται να δοθεί ούτε από την κυβέρνηση. Πιο απλά, τα στοιχεία σοκάρουν την κοινωνία, δεν σοκάρουν όμως το Μαξίμου.

Μπορείτε να ακούσετε online τα PODCAST του Tvxs.gr ή και να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή και τη συσκευή σας από τη σχετική επιλογή της εφαρμογής που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ηχητικό. Επισκεφτείτε το κανάλι του Tvxs.gr στο Soundcloud για να ακούσετε όλα τα PODCAST, αναλύσεις, μαρτυρίες και συνεντεύξεις.