Για δεύτερα συνεχόμενα Χριστούγεννα, βιώνουμε τη μέρα της μαρμότας με την πανδημία ξανά σε έξαρση: Μέτρα, αγωνία, απειλές για νέα lockdown, δημόσια συστήματα υγείας υπό αφόρητη πίεση, ταξιδιωτικοί περιορισμοί, ακυρώσεις δημόσιων εορταστικών εκδηλώσεων.

Ads

Υπάρχουν όμως και δύο διαφορές:

► Τα παραπάνω συμβαίνουν με τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 να έχει, λιγότερο ή περισσότερο, επεκταθεί, βαθαίνοντας τον κοινωνικό διχασμό για το εμβόλιο

► Ένα γράμμα: Από το Δέλτα, στο Όμικρον.

Η τελευταία διαφορά μοιάζει, αλλά δεν είναι μικρή. Στην πραγματικότητα, η διεθνής επιστημονική κοινότητα συζητά σοβαρά ότι η νέα μετάλλαξη, που αναμένεται να κυριαρχήσει πλήρως το επόμενο διάστημα σε ολόκληρη την Ευρώπη, ίσως να είναι και εκείνη που θα βάλει τέλος στην πανδημία, ολοκληρώνοντας τον θανατηφόρο κύκλο της.

Μπορείτε να ακούσετε online τα PODCAST του Tvxs.gr ή και να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή και τη συσκευή σας από την σχετική επιλογή της εφαρμογής που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ηχητικό. Επισκεφτείτε το κανάλι του Tvxs.gr στο Soundcloud για να ακούσετε όλα τα PODCAST, αναλύσεις, μαρτυρίες και συνεντεύξεις.

Ads