Ακροδεξιοί έβγαλαν και πάλι μαχαίρι στο Κερατσίνι, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ευτυχώς αυτή τη φορά δεν πρόλαβαν να καταφέρουν κάποιο δολοφονικό χτύπημα. Το περιστατικό, όπως καταγγέλλει στο Tvxs.gr ένα από τα θύματα της επίθεσης, σημειώθηκε στο περιθώριο της μεγάλης αντιφασιστικής πορείας στο Κερατσίνι, την ίδια ημέρα που στο Περιστέρι τα τάγματα εφόδου των νεοναζί χτυπούσαν με κατσαβίδι έναν φίλο του Παύλου Φύσσα,  ο οποίος επέστρεφε από τη διαδήλωση.

Ads

Την Πέμπτη το βράδυ στην Πέτρου Ράλλη και ενώ είχαν ξεσπάσει επεισόδια κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, τέσσερα άτομα, οι δύο φωτογράφοι, αποφασίζουν να αποχωρήσουν από το σημείο θέλοντας να αποφύγουν τα δακρυγόνα και τις συγκρούσεις. «Είπαμε να κατηφορίσουμε στην οδό Ψαρών για να πάμε προς τον Πειραιά», διηγείται στο Tvxs.gr ο ένας από τους τέσσερις. Σημειώνεται πως κατά καιρούς έχουν έρθει στη δημοσιότητα πολλές καταγγελίες για επιθέσεις από τάγματα εφόδου των νεοναζί μετά από αντιφασιστικές πορείες σε βάρος διαδηλωτών.

Η παρέα είχε φτάσει αρκετά χαμηλά στην Ψαρών, προς τον Πειραιά, όταν από δίπλα τους πέρασε ένα μηχανάκι με δύο άτομα, τα οποία φορούσαν μαύρες μπλούζες. «Μας κοίταξαν και λίγο πιο κάτω σταμάτησαν το μηχανάκι. Εμείς συνεχίσαμε στο δρόμο μας, προχωρώντας σε μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλο. Όταν οι δύο πρώτοι έφτασαν κοντά, ο ‘πίσω’ κατέβηκε κρατώντας μια πεταλούδα. Και ο δεύτερος μου φαίνεται πως κάτι κρατούσε, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Έσπρωξε τον έναν λέγοντας: ‘από που είστε;’. Μόλις οι δύο φίλοι συνειδητοποίησαν πως κρατούσε μαχαίρι άρχισαν να τρέχουν. Ταυτόχρονα, το ίδιο έκανα και εγώ με τον τέταρτο της παρέας, που βρισκόμασταν λίγο πιο πίσω», καταγγέλλει στο Tvxs.gr ο ένας από τους τέσσερις της παρέας και συνεχίζει:

«Άρχισε να τρέχει πίσω μας, ενώ ο άλλος περίμενε πάνω στο μηχανάκι, προφανώς για να τον πάρει να φύγουν όταν χρειαστεί. Φώναξα βοήθεια. Δεν μπορούσα να συνεχίσω να τρέχω και ευτυχώς σταμάτησα ένα διερχόμενο αυτοκίνητο που είχε μειώσει ταχύτητα βλέποντας τις κινήσεις. Μπήκα μέσα, ενώ αυτός με το μαχαίρι συνέχισε να ακολουθεί για λίγο ακόμη τον φίλο μου που έστριψε σε ένα κάθετο στενό. Λίγο αργότερα καταλήξαμε στο αστυνομικό τμήμα, όπου κάναμε την καταγγελία. Στο περιστατικό υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες, αλλά κανείς δεν κατέθεσε. Μάλιστα οι άλλοι δύο μπήκαν σε ένα ταξί που βρέθηκε μπροστά τους, με τον οδηγό να τους λέει πως αντιλήφθηκε το σκηνικό και επέστρεψε για να δει τι συνέβη. Στο σημείο θυμάμαι και δύο γυναίκες, που κάθονταν στη στάση. Και οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο μετά την καταγγελία μου είπαν πως μάρτυρες επιβεβαίωσαν το περιστατικό».

Ads