Για «πλεόνασμα θράσους» κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στη Realnews, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα ζητήσει αποζημιώσεις από την τρόικα για τις επιπτώσεις από τις επιλογές της στην ελληνική οικονομία.

Ads

 
Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η έξοδος στις αγορές είναι «κοροϊδία». «Θα πρόκειται για μια στημένη θεατρική έξοδο, με προσυμφωνημένη αγοραπωλησία με συγκεκριμένο Οίκο, που θα του αποδώσει μάλιστα διόλου ευκαταφρόνητα κέρδη», ανέφερε.
 
Όπως υπογράμμισε έχει εκπονηθεί σχέδιο με την έγκριση του Βερολίνου ώστε προεκλογικά -στις 22 Απριλίου- μετά την ανακοίνωση από την Eurostat μικρού πλεονάσματος, «να μοιράσουν ψίχουλα στα παραδοσιακά τους εκλογικά ακροατήρια» και «στις αρχές Μαΐου -έχουν κάνει ήδη την προεργασία- ετοιμάζουν μια στημένη έξοδο στις αγορές. Ένα μικρό ποσό, με επιτόκιο γύρω στο 5%».
 
Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στη Real News, επισημαίνει πως αναμένει παρεμβάσεις των δανειστών στην προεκλογική περίοδο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «οι παρεμβάσεις τους τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 αποτελούν μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ευρώπης».
 
Σχετικά με το χρέος αναφέρει πως δεν είναι δυνατή μια συνεννόηση με την κυβέρνηση καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν διαφορετικές αντιλήψεις για τη διαπραγμάτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά «κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αναστολή πληρωμής τόκων και τοκοχρεολυσιών, ρήτρα ανάπτυξης», ανέφερε.
 
Ακόμη τόνισε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν ισχύουν απολύσεις που έγιναν κατά παράβαση του Συντάγματος», ενώ για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως έχει βρει υπουργούς που ξεπερνούν το πολιτικό εύρος του κόμματος.
 
Για την Χρυσή Αυγή ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως θα πρέπει να βρεθεί «ενώπιον του Νόμου, όχι εκτός νόμου», ενώ όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί να απαγορευτεί η κάθοδος της νεοναζιστικής οργάνωσης στις ευρωεκλογές απάντησε κατηγορηματικά: «Ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας».
 
Κεδίκογλου: Παραλήρημα Τσίπρα 

«Δεν ξέρουμε πια εάν αυτό το παραλήρημα του κ. Τσίπρα είναι για γέλια ή για κλάματα…», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και τις ομιλίες του στη Θράκη.  «Χθες ο κ. Τσίπρας καθύβρισε τον πρωθυπουργό. Σήμερα μας “αποκάλυψε” ότι η κυβέρνηση θα βγει να δανειστεί εξαπατώντας τις διεθνείς αγορές με στημένους μηχανισμούς», ανέφερε.