Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σήμερα ότι ο ερχόμενος Φεβρουάριος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας, που θα βρει την ελληνική κυβέρνηση έτοιμη για την αξιολόγηση.

Ads

Διαβάστε επίσης:
Ασφαλιστικό και Λεβέντης δοκιμάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους αμέσως μετά τα κάλαντα που άκουσε  στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις μάχες που έχει μπροστά της η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως είπε, «είναι μπροστά μας το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια και το μεσοπρόθεσμο». Ειδικότερα, για το ασφαλιστικό είπε ότι είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση, «καθώς σε πέντε χρόνια δεν θα μπορούσαμε να δίνουμε συντάξεις», ενώ σε ερώτηση σχετικά με τις επικουρικές απάντησε πως στόχος είναι να καλυφθεί το σύνολο των συντάξεων.

Ads

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως το 2015 κλείνει με καλές ειδήσεις καθώς υπήρξε ρεκόρ απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Μέσα σε τρεις μήνες απορροφήθηκαν 5 δισ. ευρώ για νέες επιχειρήσεις και 2 δισ. ευρώ για το αγροτικό.

Νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός άκουσε τα κάλαντα και τις ευχές για το νέο έτος από τους «Τραγουδιστάδες της Ζακύνθου», από τη χορωδία μελών της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας και από την χορωδία παιδιών συλλόγων Βορειοηπειρωτών.

Μαζί με τον πρωθυπουργό, στο Μαξίμου ήταν και ο Νίκος Παππάς, ο Σταύρος Κοντονης και ο Τέρενς Κουίκ.