Την απόφαση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, που δεν είναι άλλο από το ανθρώπινο κεφάλαιο και να επενδύσει σε αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησής του στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις».

Ads

«Παρά τη δημοσιονομική δυσκολία καταφέραμε να αυξήσουμε, τόσο σε απόλυτα μεγέθη, όσο και ως ποσοστό του προϋπολογισμού, το ποσό που κατευθύνθηκε στην έρευνα και την καινοτομία. ‘Έχουμε φτάσει κοντά στο 1% του ΑΕΠ», υπενθυμίζοντας ότι στον τελευταίο ανασχηματισμό συγκροτήθηκε χαρτοφυλάκιο ειδικά για την έρευνα και την καινοτομία.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από όσα είδε στο Κέντρο, επισημαίνοντας ότι «μια ξενάγηση στο χώρο υπενθυμίζει ότι η πολιτιστική παράδοση της χώρας δεν είναι μόνο η αρχαία κουλτούρα, αλλά είναι και οι επιστήμες, ο πολιτισμός των επιστημών και όλη αυτή η βαριά παρακαταθήκη».

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του πρωθυπουργικού γραφείου, τη λειτουργία του οποίου είχε ανακοινώσει στην 81η ΔΕΘ.

Ads