Στον στόχο της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση τον Αύγουστο του 2018, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και τους εργαζόμενους στη διεθνή έκθεση.

Ads

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το περίπτερο της Κίνας που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση, στη διοργάνωση που θα γίνει του χρόνου τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ. 

«Αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη σαν στο δεύτερο σπίτι μου»

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην έκθεση συνοδευόμενος από την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά,τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Σ.Φάμελος, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τρ. Μηταφίδη, Μάρκο Μπόλαρη κ.α. «Αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη σαν στο δεύτερο σπίτι μου» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τάσο Τζήκα και τα μέλη της διοίκησης. 

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να μάθει πόσες είναι οι συμμετοχές στη φετινή 82η ΔΕΘ και έδειξε ενδιαφέρον για τα κινέζικα φαναράκια με τα οποία έχει στολιστεί η έκθεση και το κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς η Κίνα είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων σημείωσε πως ο φετινός τίτλος της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να έιναι «αρχίζουμε να οργανώνουμε το μέλλον και δήλωσε πως βασικός στόχος είναι η 83η ΔΕΘ να είναι και η πρώτη που θα εγκαινιαστεί από τον πρωθυπουργό, μακριά από τη σκληρή επιτροπεία.

Συνεχίζοντας την ξενάγησή του στα περίπτερα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων και ακολούθως επισκεπτόμενος το περίπτερο του ΟΑΣΘ σημείωσε πως το στοίχημα της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι απλά η εκκαθάριση του Οργανισμού αλλά η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών για τον πολίτη, με τον πήχη πολύ ψηλά και όχι σε σχέση με τη προηγούμενη διοίκηση, που δεν μπορούσε να είναι χειρότερα.

Σε ερώτηση για το μετρό της Θεσσαλονίκης ο Α. Τσίπρας υπογράμμισε πως μετά από τόσα χρόνια σταμάτησε πλέον να είναι ανέκδοτο και το μόνο που μένει τώτα είναι πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ.