Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις και εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν αποπέμψει σήμερα κιόλας τον Αδωνι Γεωργιάδη, αποδεικνύεται ότι τελικά δεν είναι πιθανός αλλά βέβαιος σύμμαχος της Novartis, τονίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, το οποίο σημειώνει πως τα νέα στοιχεία από τα αρχεία της Novartis, δυστυχώς για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, «καταρρακώνουν πλήρως το αστείο επιχείρημα της σκευωρίας».

Το Μαξίμου αναφέρεται στις νέες αποκαλύψεις με την εμπιστευτική έκθεση της Novartis, με την οποία η εταιρεία προχώρησε στη «χαρτογράφηση»
των πολιτικών και µη αξιωµατούχων - «κλειδιά» και ξεδιπλώνει τη νέα στρατηγική της στον τοµέα των δηµοσίων σχέσεων της εταιρείας με στόχο τη διατήρηση του µεγάλου µέρους της αγοράς φαρµάκου στη χώρα µας. 

Ωστόσο, αυτή η έκθεση δεν έρχεται σε «κενό αέρος», αλλά σε συνέχεια δύο επιστολών της Novartis στον τότε πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην πρωθυπουργού στον Κ. Φρουζή και CD με αρχεία από τους υπολογιστές υπαλλήλων της Novartis, τα οποία διαβίβασε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ε.Τουλουπάκη στη Βουλή. Στο CD περιλαμβάνονται έγγραφα με οδηγίες της Novartis για τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά, τα οποία είχαν τον εύγλωττο τίτλο "Proposal Novartis for Adonis" ("Προτάσεις Novartis για Άδωνι").

Μεγάλο ενδιαφέρον όµως στην εμπιστευτική έκθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα είναι η σηµείωση µε κόκκινα γράµµατα των ονοµάτων που «έχουν καεί» και η σύσταση είναι «καµία επαφή». Ετσι, δίπλα στο κοκκινισµένο όνοµα του αντιπροέδρου της Νέας ∆ηµοκρατίας, Αδωνη Γεωργιάδη, άσχετα µε τη βαθµολογία του, υπάρχει η ένδειξη «Καµία επαφή - Αναφέρεται συγκεκριµένα ως φερόµενος εµπλεκόµενος».  δίπλα στο κοκκινισµένο όνοµα του αντιπροέδρου της Νέας ∆ηµοκρατίας, Αδωνη Γεωργιάδη, άσχετα µε τη βαθµολογία του, υπάρχει η ένδειξη «Καµία επαφή - Αναφέρεται συγκεκριµένα ως φερόµενος εµπλεκόµενος». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για τα νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση Novartis έχει ως εξής:

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις που βλέπουν σήμερα τη δημοσιότητα και αφορούν τα κατασχεθέντα αρχεία της Novartis από την εισαγγελέα διαφθοράς δυστυχώς για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, καταρρακώνουν πλήρως το αστείο επιχείρημα της σκευωρίας.

Τον Φεβρουάριο του 2017 που συντάχτηκε η εμπιστευτική έκθεση της Novartis για τη συμπεριφορά των πολιτικών προσώπων δεν υπήρχε ούτε δικογραφία για το σκάνδαλο, ούτε "κουκουλοφόροι" -κατά τη ΝΔ -μάρτυρες.

Τότε, όμως, η Novartis αναφερόμενη στον Άδωνι Γεωργιάδη και πολλούς από τους σημερινούς φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, προέτρεπε τα στελέχη της να μην επιχειρούν επαφές μαζί τους γιατί "φέρονται να εμπλέκονται" και άρα κάθε νέα επαφή μαζί τους δυσχεραίνει τη θέση της εταιρείας.

Την παραδοχή την κάνει αυτός που ξέρει καλύτερα από όλους ποιοι μπορεί να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, η ίδια η Novartis.

Μετά από τις συνταρακτικές αυτές αποκαλύψεις η ΝΔ οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις:

Εμμένει ακόμη στο αστείο επιχείρημα περί σκευωρίας;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όπως αποκαλύπτεται έπαιρνε διαταγές από τον Κ. Φρουζή για τις τιμές των φαρμάκων και την κατάρτιση νομοσχεδίων, παραμένει ακόμη αντιπρόεδρος της ΝΔ;

Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν τον αποπέμψει σήμερα κιόλας, αποδεικνύεται ότι τελικά δεν είναι πιθανός αλλά βέβαιος σύμμαχος της Novartis».