«Η ελληνική κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της και αναμένει οι πιστωτές να τηρήσουν το δικό τους μέρος της συμφωνίας», αναμένεται να είναι το μήνυμα του Έλληνας πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο περιθώριο της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες, μεταδίδει το Bloomberg.

Ads

Ελληνική κυβερνητική πηγή που επικαλείται το αμερικανικό πρακτορείο τονίζει ότι η Ελλάδα διήνυσε το 70% της απόστασης προς μία συμφωνία και θα πρέπει το υπόλοιπο 30% να το μοιρασθούν τόσο η χώρα όσο και οι εταίροι της, ώστε να συναντηθούν στη μέση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, με δεδομένες τις συζητήσεις των Ομάδων των Βρυξελλών μια συμφωνία που θα ξεκλειδώσει τη στρόφιγγα της ρευστότητας είναι δυνατή να επιτευχθεί μέχρι το τέλος Απριλίου και η ελληνική πλευρά περιμένει ένα θετικό σήμα στο Eurogroup της Παρασκευής προς αυτή την κατεύθυνση.

Εάν οι συνομιλίες με τη ζώνη του ευρώ ναυαγήσουν, η ελληνική κυβέρνηση θα το εκλάβει ως ένα σημαντικό πολιτικό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτικό τρόπο, διαμηνύει ο αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Ads