Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «εκλογική ετοιμότητα» καθώς όπως είπε «πυκνώνουν οι ενδείξεις για εκλογές» και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα «με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται πριν ακόμη τα stress tests και τις τελικές αξιολογήσεις της τρόικας, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να αφήνει περιθώρια χειρισμών στη κυβέρνηση».

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την Αυγή, φέρεται να είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά στην αυτοδυναμία, θέση που απέδωσε στην «πολύ καλή πολιτική δουλειά που έγινε με τις καμπάνιες το καλοκαίρι και, πιο πρόσφατα, στη ΔΕΘ». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο θέμα του χρέους για το οποίο όπως είπε η θέση του κόμματος είναι σαφής παραπέμποντας στη δική του ομιλία στη ΔΕΘ και το τρίπτυχο, διαγραφή μεγαλύτερου μέρους ονομαστικής αξίας του χρέους -ρήτρα ανάπτυξης -μορατόριουμ στην εξυπηρέτησή του.

Εν τω μεταξύ η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται τις προσεχείς μέρες να καταθέσει πρόταση νόμου για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, στο πλαίσιο της πρόθεσης της Κουμμουνδούρου να καταθέσει υπό μορφή προτάσεων τα μέτρα τα οποία παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας ως το κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το Σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης. Ειδικότερα η πρόταση που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα προβλέπει επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων που έχουν καταργηθεί.