Το πράσινο φως για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν αναμένεται να δώσει το προεδρείο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μαδρίτη και καθώς όλα δείχνουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχτεί τη σχετική πρόταση. Επισήμως η Κουμουνδούρου δεν επιβεβαιώνει, ωστόσο, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ads

 
Σύμφωνα με την Αυγή, το προεδρείο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα εισηγηθεί τον υποψήφιο για την προεδρία προς το συνέδριο του ΚΕΑ που θα γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη και πάλι. Η εφημερίδα αναφέρει ότι πολύ δύσκολα στο συνέδριο θα απορριφθεί η όποια πρόταση των επικεφαλής των κομμάτων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα – τον οποίο αναμένεται να προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιερ Λορέν – συναντά ευρύτατη αποδοχή στους κόλπους της Αριστεράς και αυτό διαπιστώθηκε και το προηγούμενο διάστημα που υπήρξαν συναντήσεις και επαφές με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών κομμάτων.
 
Η επιλογή του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν στις Ευρωεκλογές φέρεται να εδράζεται και στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό αριστερό κόμμα που βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη στην ισπανική πρωτεύουσα ενώ η υποψηφιότητά του συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όπου τα στελέχη χαρακτήρισαν την πρόταση τιμητική και αναφέρθηκαν σε πολλαπλά οφέλη από την επιλογή αυτή. Η επιλογή Τσίπρα θα απασχολήσει και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεξαχθεί την Κυριακή.