Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τα όσα προκύπτουν από το δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με το παρασκήνιο των Καννών.

Ads

Στο δημοσίευμα αναφέρται πως πριν από τη συνάντηση με τον Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε επικοινωνήσει με τον τότε ηγέτη της αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, γνωρίζοντας πως εκείνος ήθελε να αποφύγει το δημοψήφισμα.

Ο Αντ. Σαμαράς είπε στον Μπαρόζο ότι ήταν πια διατεθειμένος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με το ΠΑΣΟΚ, «κάτι που απέφευγε επί μήνες ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει ο ίδιος την πρωθυπουργία».

Αυτό, δηλαδή, που δεν είχε πει στο κόμμα του και, το σημαντικότερο, στον ελληνικό λαό, ο Α. Σαμαράς το είχε πει στον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος άλλωστε πρότεινε -κατά το ίδιο ρεπορτάζ- τον Λουκά Παπαδήμο ως πιθανό ηγέτη μίας τεχνοκρατικής κυβέρνησης. (Διαβάστε στο Tvxs.gr: Πολιτικό στριπτίζ)

Όπως τόνιζε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Μόσχα όπου βρίσκεται για συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους «το μεγάλο έλλειμμα σήμερα της Ευρώπης, είναι το έλλειμμα της δημοκρατίας. Και αυτό φαίνεται και από τις χθεσινές αποκαλύψεις των Financial Times. Η ευρωπαϊκή ηγεσία δυστυχώς θέλει κυβερνήσεις και στην Ουκρανία και στην Ελλάδα, υποτελείς. Κυβερνήσεις που να μην εκπροσωπούν το συμφέρον των λαών τους, αλλά τις κοντόφθαλμες επιδιώξεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας»

Ads

«Πώς αλλιώς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς αποδείχθηκε από το 2011 και μετά ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από τη μαριονέτα του κύριου Μπαρόζο, προκειμένου να έχουμε συνέχεια των μνημονίων στην Ελλάδα, όταν μάλιστα στον ελληνικό λαό, έδειχνε μία αντιμνημονιακή ρητορική», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Εμείς πιστεύουμε ότι οι λαοί είναι αυτοί που πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο. Και οι λαοί είναι αυτοί που πρέπει να παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους, προκειμένου η Ευρώπη να ξαναγυρίσει στις ιδρυτικές τις αξίες. Στη δημοκρατία πάνω απ’ όλα, την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την προκοπή. Διότι προκοπή χωρίς ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει, άρα λοιπόν το μήνυμα που στέλνουμε, είναι το μήνυμα της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας».