«Σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία. Έδωσε καθαρή ισχυρή αδιαμφισβήτητη εντολή. Η ελλάδα γυρίζει σελίδα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από τα Προπύλαια και υποσχέθηκε σχηματισμό κυβέρνησης «όλων των Ελλήνων». Μιλώντας για την επόμενη ημέρα υποστήριξε αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ότι «ούτε καταστροφική ρήξη θα υπάρξει, ούτε συνέχιση της υποταγής θα γίνει ανεκτή». 

Ads

Η Ελλάδα «αφήνει πίσω της τη λιτότητα της καταστροφής, τον φόβο και τον αυταρχισμό, μια πενταετία ταπείνωσης και οδύνης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα προχωράσει με βήματα σταθερά σε μια Ευρώπη που αλλάζει». «Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας στην πατρίδα μας, ακυρώνει τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής, καθιστά την τρόικα παρελθόν για το κοινό ευρωπαϊκό μας πλαίσιο» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Ο ελληνικός λαός δεν μας δίνει λευκή επιταγή, μας δίνει εντολή εθνικής αναγέννησης και αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής. Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε: «σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, της αντιδημοκρατικής εκτροπής. Νίκησε η Ελλάδα που αγωνίζεται, που ελπίζει».
 
«Η νίκη μας είναι ταυτόχρονα και νίκη όλων των λαών της Ευρώπης, που αγωνίζονται ενάντι στη λιτότητα, που καταστρέφει το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον. Σας διαβεβαιώνω πως η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να διαπραγματευτεί για πρώτη φορά με τους εταίρους μια δίκαιη, επωφελή και βιώσιμη λύση» πρόσθεσε. 

«Προτεραιότητα η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας στην πατρίδα μας, η απόδοση Δικαιοσύνης, η ρήξη με το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς. Πάνω από όλα θα είναι να αποκτήσει ξανά η χώρα και ο λαός μας τη χαμένη τους αξιοπρέπεια».
 

«Ούτε αμοιβαία καταστροφική ρήξη θα υπάρξει, ούτε συνέχιση της υποταγής θα γίνει ανεκτή» σημείωσε για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους από εδώ και πέρα. «Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μία δίκαιη λύση για να βγει από τον φαύλο κύκλο. Και για να επιστρέψει η Ευρώπη στις αρχές και τις αξίες που αποτέλεσαν ιδρυτικές της αξίες» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Σ’ αυτόν τον διάλογο η Ελλάδα θα προσέλθει με τις δικές της τεκμηριωμένες προτάσεις, με το δικό της σχέδιο μεταρρυθμίσεων» πρόσθεσε. 

«Προτεραιότητά μας θα είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων πληγών της κρίσης. Η αποκατάσταση, η ρήξη με κατεστημένα, η δικαιοσύνη, η προώθηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων. Προτεραιότητά μας πάνω από όλα είναι να αποκτήσει ο λαός μας την χαμένη αξιοπρέπεια». 

Ads