Στην υπόθεση του ΔΟΛ αναφέρθηκε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση οι τράπεζες δεν θα δώσουν δάνεια με αέρα». 

Ads

«Επί 1,5 χρόνο, ένα ιστορικό και έγκυρο συγκρότημα έχει καταντήσει στα όρια του κίτρινου Τύπου και με στοχοποιεί προσωπικά. Έχει μετατραπεί σαν τον άλλο σας φίλο, τον κομιστή, τον Θέμο Αναστασιάδη που έχει βγάλει τα λεφτά του στην Ελβετία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη και τη Φ. Γεννηματά. 

«Γιατί ακριβώς αγαπητοί μου συνάδελφοι μιλάτε; Θέλετε να λογαριαστούμε; Γιατί με εγκαλείτε; Τι ακριβώς ζητάτε;», πρόσθεσε. 

«Αυτή η ιστορική εφημερίδα μου κάνει πολιτικό bullying για να κάνω ό,τι έκαναν οι προηγούμενοι, να σηκώσω τα τηλέφωνα και να πάρω τραπεζίτη να δώσει δάνεια με αέρα. Ποτέ δεν το έκανα και ποτέ δε θα το κάνω», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Διαβάστε εδώ την πρώτη τοποθέτηση του πρωθυπουργού

Ads

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη το να κλείσει ο ΔΟΛ, όπως άλλωστε και άλλες εφημερίδες, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. «Εμένα κι αυτήν την κυβέρνηση δεν θα μας κατευθύνει καμιά εκδικητική μανία», υπογράμμισε μεταξύ άλλων. 

«Αν βρεθούν επενδυτές που θέλουν να στηρίξουν, να συμβάλουμε στο πλαίσιο του νόμου, οι τράπεζες όμως δάνεια με αέρα δεν θα δώσουν όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει συναλλαγές πίσω από κουρτίνες».

Στο σημείο αυτό υποστήριξε ότι «αν υπάρξει διακομματική βούληση μπορεί να δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο που θα αφορά και θα προστατεύει όλες τις επιχειρήσεις του Τύπου». 

Αναφορικά με την εμπλοκή του Βασίλη Μουλόπουλου στις προσπάθειες διάσωσης του ΔΟΛ, είπε ότι «επειδή ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να συμμετάσχει στην προσπάθεια των εργαζομένων για διάσωση θέλουμε τάχα να κάνουμε καινούρια διαπλοκή».
 
«Όταν δικά σας στελέχη μεταπηδούν από την πολιτική στα ΜΜΕ είναι ελεύθερη αγορά, με μας είναι Βόρεια Κορέα», ανέφερε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε την πολιτική και δημοσιογραφική πορεία του Γιάννη Μιχελάκη, που ήταν διευθυντής ειδήσεων στον ΑΝΤ1, αλλά και του Παντελή Καψή στον ΣΚΑΙ. 

Μιλώντας για το αγροτικό ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην Αγροτική Τράπεζα ρίχνοντας ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 

«Η Αγροτική Τράπεζα μέσα σε μια νύχτα η κυβέρνηση ΝΔ – ΠαΣοΚ αποφάσισε να περάσει στα χέρια ιδιωτών αφού την είχατε φεσώσει 240 εκατ. δανεικά και αγύριστα. Τα κάνατε καπνό στις τσέπες και στα ταμεία των κομμάτων και τις προεκλογικές εκδηλώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.