Το θέμα της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και την πορεία προς το Συνέδριο έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ως τον «κορυφαίο» στόχο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μιλώντας σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Ads

«Η θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης και η αναμενόμενη θετική εξέλιξη στο στόχο ελάφρυνσης του χρέους θα σηματοδοτήσουν το πέρασμα σε μια νέα εποχή για την ελληνική οικονομία, κυρίως, όμως, για την ελληνική κοινωνία, που τόσο έχει υποφέρει τα τελευταία 6 χρόνια», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.  «Αυτό το πέρασμα απαιτεί σοβαρό σχέδιο, αποφασιστικότητα και όχι επανάπαυση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, «η Αριστερά, παρά τις δυσκολίες, καταφέρνει να δημιουργήσει συνθήκες εξόδου από την κρίση. Τώρα οφείλει να αποδείξει ότι, ακόμα πιο αποτελεσματικά, μπορεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα»

Σε αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε, το ζήτημα της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι κορυφαίο. «Το αμέσως επόμενο διάστημα οφείλουμε να σχεδιάσουμε με τον πιο οργανωμένο τρόπο την πορεία προς το Συνέδριο, την κομματική ανασυγκρότηση και το άνοιγμα του κόμματος στις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί», υπογράμμισε σύμφωνα με πηγές ο πρωθυπουργός.

Ads