Το πρώην στρατόπεδο Π. Μελάς, είναι ένας εμβληματικός χώρος που ταυτίζεται με ολόκληρη τη νεότερη ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης, είπε ο πρωθυπουργός σήμερα, κατά την παράδοση του Σχεδίου Παραχώρησης του Στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στη Δημοτική Αρχή και τους πολίτες.

Ads

Σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας πνεύμονας πρασίνου για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, και ευχαρίστησε την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Χαρακτήρισε σωστή την απόφαση να ιδρυθεί στο στρατόπεδο το μουσείο Εθνικής Αντίστασης, «σημαντική απόφαση να λειτουργήσει ένα ακόμα μουσείο αφιερωμένο στον ποντιακό ελληνισμό», είπε.

Το στρατόπεδο θα αναδειχθεί σε ένα πολιτιστικό-πολιτισμικό κέντρο και χώρο αναψυχής, είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Αναντικατάστατος ο ρόλος των κινημάτων πολιτών, είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας τη συμβολή τους στην αξιοποίηση του στρατοπέδου ως ελεύθερος χώρος για τους πολίτες.

Επίσης, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου, τον οποίο ευχαρίστησε «για τη γόνιμη συνεργασία και την επιμονή του που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα», ενώ αναφέρθηκε και στη θετική η συμβολή των κινημάτων ώστε το πρώην στρατόπεδο να μην μετατραπεί σε τσιμέντο αλλά σε χώρο ψυχαγωγίας για όλους».

Τέλος, εξήρε «τη δυνατότητα που μπορούν να έχουν οι ένοπλες δυνάμεις, το πιο συγκροτημένο κύτταρο της δημόσιας διοίκησης να συμβάλει στην ποιότητα ζωής, να νοιάζονται για την κοινωνική συνοχή».

Και κατέληξε: «Ξεκινάμε ένα φιλόδοξο έργο και πολύ σύντομα θα αποδώσουμε το έργο στον Δήμο και στους πολίτες και εκεί θα κάνουμε μια μεγάλη γιορτή όχι σε υπόστεγο, θα είναι καλοκαίρι και θα έχει καλό καιρό. Αυτός ο χώρος ανήκει στους πολίτες να τον χαίρονται και καλορίζικος».