Στην «κοινωνική ευθύνη» που έχουν κυβέρνηση και φορείς να βρουν τις βέλτιστες επιλογές για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τις ηγεσίες των εργοδοτικών οργανώσεων.
«Έχουμε μια ευθύνη κοινωνική και η κυβέρνηση και όλοι οι φορείς της παραγωγικής δραστηριότητας να κάτσουμε να βρούμε τις βέλτιστες επιλογές που θα διαμορφώσουν τη δυνατότητα να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος», σημείωσε ο κ. Τσίπρας. «Αυτό», πρόσθεσε, «είναι κάτι που το χρωστάμε στις επόμενες γενιές».

Ads

Ακόμη, ο Πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν από τις θετικές αποφάσεις για την απομείωση του χρέους που θα μας οδηγήσει και στην έξοδο από την κρίση.
Συνεπώς, όπως τόνισε, η ευθύνη βαραίνει τις πλάτες όλων, «να κάνουμε προτάσεις που θα είναι και βιώσιμες -θα έχουν μια προοπτική, αλλά θα διακατέχονται και από μια αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης».

Η συνάντηση με εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων, συγκεκριμένα με τις ηγεσίες του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, του ΣΕΤΕ και της ΕΣΕΕ εν όψει της προώθησης στη Βουλή της μεταρρύθμισης για το ασφαλιστικό, ξεκίνησε στις 11 το πρωί, παρουσία του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου.