Στην αντεπίθεση περνά ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα των κλειστών συνόρων στον λεγόμενο «βαλκανικό διάδρομο». Απαντώντας στα δύο tweets που ανέβασε νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στα οποία έγραφε ότι «Δεν είναι θέμα μονομερών ενεργειών, αλλά κοινή απόφαση της ΕΕ των 28» το κλείσιμο της διαδρομής των δυτικών βαλκανίων στους μετανάστες, ο Έλληνας πρωθυπουργός απαντά: «Ο βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των δυτικών Βαλκανίων». 

Ads

Αυτό είναι το πρώτο από τα συνολικά τέσσερα tweets με τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος εκτός των άλλων, σε άλλο μήνυμά του στο Twitter, ευχαρίστησε τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για την «εφαρμογή τμήματος της πολιτικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Τουσκ: Απόφαση των «28» το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου

Ads

«Περιμένουμε ο κ. Τουσκ να επικεντρώνει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των 28 και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας. 

Τα tweets του Αλέξη Τσίπρα: