Ως «καταδίκη της λιτότητας και των μνημονίων στην τοπική αυτοδιοίκηση» ερμηνεύει τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών. «Ή με μας ή με τους μερκελιστές» τονίζει ενόψει των ευρωεκλογών.

Ads

«Το πρώτο βήμα έγινε. Πολιτικός στόχος επετεύχθη. Υπάρχει πολιτικό μήνυμα, που περιέργως το βλέπουν ξένα μέσα και αναλυτές, αλλά δεν το βλέπουν οι συνάδελφοί τους στην Ελλάδα. Και αυτό είναι η καταδίκη της λιτότητας και των μνημονίων στην τοπική αυτοδιοίκηση», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής.

Όπως αναφέρει, «εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κεντρική πολιτική σκηνή. Εκεί υπήρξε πολιτικό μήνυμα καταδίκης των κυβερνητικών εταίρων. Η ΝΔ βρίσκεται μπροστά στο παγκόσμιο επίτευγμα να μην έχει υποψήφιο στον δεύτερο γύρο στον πρώτο δήμο και στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει στον εκλογικό χάρτη, μια και κανείς και καμιά δεν θέλησε να δηλώσει ότι τον στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, μπας και διασωθεί εκλογικά».

Σε ό, τι αφορά τις ευρωεκλογές, κάλεσμα στους πολίτες και ειδικά στη νέα γενιά να πάρουν την τύχη στα χέρια τους στις ευρωεκλογές επισημαίνοντας ότι η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ «θα χαρεί πολύ αν η Ν.Δ. έχει αντέξει» την προσεχή Κυριακή.

Ads

«Ή με μας ή με τους μερκελιστές», υπογραμμίζει, εκτιμώντας ότι η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία «παίζει χωρίς αντίπαλο». Παράλληλα, επισημαίνει  η κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθεί πόλεμο περισσότερο εντός των συνόρων παρά στο εξωτερικό και δηλώνει ότι το 2010 «στις Κάννες “σκότωσαν” τη δημοκρατία και όχι το δημοψήφισμα».

Τέλος, εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι η μεγαλύτερη δυνατή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα ανοίξει τον δρόμο για «ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ και αυτοδύναμο λαό».