Το δίλλημα των εκλογών είναι «με την Αριστερά ή με την Μέρκελ. Με την Ελλάδα ή με τη Βαυαρία, με την ομαλότητα ή με την ανωμαλία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Ιεράπετρα της Κρήτης, προσθέτοντας ότι την ανωμαλία πρεσβεύει η κυβέρνηση Σαμαρά με τις πολιτικές λιτότητας. Παράλληλα κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι κρύβει μια ακροδεξιά σέχτα εντός του. 

Ads

«Ο κύριος Σαμαράς, η ακροδεξιά σέχτα του Μαξίμου, και οι σύμμαχοί τους, αποτελούν πηγή κινδύνων για τη χώρα, για τους πολίτες, για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων». «Καταγγέλλω τον κύριο Σαμαρά και την παρέα του ότι εκπροσωπούν την ανωμαλία, επιδιώκουν την ανωμαλία, μεταφέρουν την ανωμαλία από τις θεσμικές κορυφές μέχρι το τελευταίο ελληνικό σπίτι» είπε ο Α. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «είναι καιρός να τελειώνουν τα ψέματα. Είναι καιρός να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας». Παράλληλα υπογράμμισε πως ο άξονας των μνημονίων διεμβολίζει την δημοκρατία. 

Ακόμη τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει και ότι είναι θύμα συκοφαντίας γιατί δεν «έχει φθαρεί από τις καρέκλες της εξουσίας». Επεσήμανε ότι αυτό σημαίνει πως «δεν προσκυνάμε κανέναν, δεν έχουμε παρτίδες με κανένα Καίσαρα. Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες -να ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα στον ήλιο μιας νέας Ελλάδας»

«Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας της αριστεράς», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να καθίσουν στο σκαμνί όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της οικειοποίησης των τραπεζών από τους ίδιους ανθρώπους που τις οδήγησαν στην πτώχευση. Και θα εξαντλήσει όλα τα όπλα της δημοκρατίας, του Συντάγματος, και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης για να εξαλείψει το καρκίνωμα της διαπλοκής που παραμορφώνει το σώμα της πατρίδας, υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, μετατρέπει την πολιτική σε σέρβις μεγάλων συμφερόντων».

Ads

Τέλος, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο μνημόνιο. «Το έχει ήδη συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς και σε αντάλλαγμα πήρε τα δώρα της κ. Μέρκελ, την στήριξη του κ. Σόιμπλε και τους επαίνους όλων των κερδοσκόπων», είπε.

Απαντώντας στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολίασε πως «την πολιτική ανωμαλία εκφράζει εκείνος που προσπαθεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα στη χώρα του που ανακάμπτει και παραληρεί επειδή δεν τα καταφέρνει…»