«Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στο ρεαλισμό των μνημονίων και της υποταγής, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα. «Η Κέρκυρα δεν ανήκει σε κανένα ΤΑΙΠΕΔ, η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του το απόγευμα της Δευτέρας, υπογραμμίζοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει σκοπό με τη ψήφο του να στείλει στα σπίτια τους όλους όσους «τα τελευταία τέσσερα τον κοροϊδεύουν, τον εξευτελίζουν και τον λεηλατούν».

Ads

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Κομισιόν, ξεκίνησε την ομιλία του στην αναφερόμενος στα «ανοιχτά μέτωπα» της Κέρκυρας: «Θα προστατέψουμε το φυσικό πλούτο και τη φυσική ομορφιά της Κέρκυρας, γιατί ανήκει στους Κερκυραίους και στις επόμενες γενιές, δεν ανήκει σε κανένα ΤΑΙΠΕΔ, σε καμία τρόικα, σε καμία κυβέρνηση της συμφοράς», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τόνισε ότι «επιχειρούν να επιβάλουν νέα σκληρά μέτρα, νέες απολύσεις, νέες περικοπές συντάξεων, με το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

Επαναλαμβάνοντας την πρόσκληση σε τηλεμαχία προς τον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπας ανέφερε ότι  «τον καλούμε πάλι από δω, από την Κέρκυρα, αν και είμαστε βέβαιοι ότι πάλι θα κρυφτεί». «Προτιμά τους μονολόγους και τα διαγγέλματα του σκηνοθετημένου μεγαλείου του. Η αλήθεια είναι ότι συνομιλεί με πολλούς καθημερινά και δεν έχει χρόνο να συνομιλήσει με τους πολιτικούς το αντιπάλους. Ούτε στη Βουλή, ούτε στα ντιμπέητ. Συνομιλεί με τους ακροδεξιούς του συμβούλους», πρόσθεσε.

Για το θέμα των τραπεζών και με αφορμή τη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Για κάθε ευρώ που δεν τους ανήκει και θα χαρίσουν στους βαρόνους των τραπεζών, θα κληθούν μια μέρα να δώσουν λόγο στην ελληνική δικαιοσύνη».

Ads

Στη συνέχεια έκανε λόγο για «ξεπούλημα» των πάντων. «Με ποιο δικαίωμα έχουν φτάσει να ξεπουλούν τα πάντα, ακόμα και το νερό, και τι κέρδισε η οικονομία, η Ελλάδα, ο λαός από αυτό το γιουσουρούμ;» αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, ένα σχέδιο που, όπως είπε, «προβλέπει ισόρροπη ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον, στήριξη της πρωτοβουλίας και της καινοτομίας, σύνδεση του τουρισμού με τα ιδιαίτερα πολιτιστικά και ιστορικά χαρακτηριστικά κάθε εποχής, εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου και συντονισμό όλων των υπηρεσιών». 

Παράλληλα, δεσμεύτηκε «από εδώ από τη Κέρκυρα των χιλιάδων εποχικών εργαζόμενων στον τουρισμό, για την κατάργηση των διατάξεων του ν. 3986/2011, που αποκλείει χιλιάδες εργαζόμενους σε εποχικά επαγγέλματα από τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας». «Δεσμευόμαστε για την απρόσκοπτη χορήγηση του σε αυτή την κατηγορία εργαζομένων, όπως και την  επαναφορά του εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ και για την απαραίτητη υγειονομική κάλυψη των εποχικά εργαζόμενων στον τουρισμό για όλο το χρόνο», συμπλήρωσε.

Σε ό, τι αφορά το δίλημμα που έχει θέσει η κυβέρνηση περί σταθερότητας και αστάθειας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η δική μας αντίληψη σταθερότητας είναι ακριβώς μια δημοκρατική, ανεκτική, ανθρώπινη κοινωνία, που θεωρεί ανεκτίμητο γεγονός τη ζωή κάθε πολίτη».

«Σε όσους μας κατηγορούν ότι είμαστε ονειροπόλοι, λέμε: Ναι, θέλουμε να υπάρχει το όνειρο στην ψυχή κάθε μάνας για τα παιδιά της. Στην ψυχή κάθε ανθρώπου για τη ζωή του. Στην ψυχή της κοινωνίας για το αύριο. Στην ψυχή της πατρίδας για το μέλλον της. Στην ψυχή της πολιτικής τελικώς, γιατί πολιτική χωρίς όνειρο είναι πολιτική χωρίς μέλλον», ανέφερε επίσης.

Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε: «Ενωμένοι και αποφασισμένοι ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στο ρεαλισμό των μνημονίων και της υποταγής. Να βγούμε σε ρόλο πρωταγωνιστή. Να σφραγίσουμε το μέλλον της πατρίδας και το δικό μας. Με την Αριστερά για πρώτη φορά. Με τον ΣΥΡΙΖΑ του νέου, του άφθαρτου, του ριζοσπαστικού.  Με τον ΣΥΡΙΖΑ της Ελλάδας και της Ευρώπης».