Αυξημένο ενδιαφέρον ως προς την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα καταγράφηκε στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική αποστολή που τον συνοδεύει στο Σικάγο (Νίκος Παππάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Πάνος Καμμένος, Τέρενς Κουίκ) με Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες.

Ads

«Η Ελλάδα δεν αφήνει πίσω της μόνο την κρίση αλλά και το μοντέλο που τη δημιούργησε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη γραφειοκρατία, την πολυνομία και τα ζητήματα που προκαλούν εμπόδια.

Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου δύο ώρες, συμμετείχαν 12 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, της καινοτομίας, της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας, το real estate, τις αερομεταφορές, τα funds.

«Η Ομογένεια είναι ο ισχυρότερος συνδετικός μας κρίκος με τις ΗΠΑ και ο πιο σημαντικός πρεσβευτής της χώρας μας», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter αναφορικά με τη συνάντηση που είχε στο Σικάγο με Ομογενείς και στελέχη από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Ads

Στην πρωτεύουσα του Ιλινόι, έως και τη Δευτέρα το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα έχει σειρά επαφών με επιχειρηματίες, επενδυτές, εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων, ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς βουλευτές, τον δήμαρχο του Σικάγο και τον κυβερνήτη της Πολιτείας του Ιλινόι, ενώ θα απευθύνει ομιλία στο Chicago Council on Global Affairs.

Εκπρόσωποι της ομογένειας, ενόψει της παρουσίας του κ. Τσίπρα στο Σικάγο, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός, όπως ανέφεραν, ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην πόλη τους.