Η αύξηση του τουρισμού θα έπρεπε να συνδέεται επαρκώς με τη διάχυση του τουριστικού εισοδήματος στην πραγματική οικονομία, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ads

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείο, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην προστασία των εργασιακών σχέσεων και στην αξιοπρεπώς αμειβόμενη απασχόληση, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ με κοινωνικούς φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι, σύμφωνα με το στρατηγικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό, προτεραιότητα είναι ο αναπροσανατολισμός του τουριστικού προτύπου και η ανασύνθεση του τουριστικού προϊόντος, προωθώντας ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στηρίζοντας καινοτόμoυς δράσεις.

Ads

Κορμός, όπως είπε, θα είναι η μικρή και μεσαία επιχείρηση, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε προσιτές τιμές για τον μέσο πολίτη και τη μέση οικογένεια και σεβασμό στο φυσικό, ιστορικό και πολιτισμικό περιβάλλον. Υπογράμμισε, επίσης, την αντίθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.