Προσπάθεια μιντιακού πραξικοπήματος κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας κατήγγειλε στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για προσπάθεια άλωσης της λαϊκής βούλησης από το μιντιακό κατεστημένο. 

Ads

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη καλώντας τον να απολογηθεί: 

«Κατά την διάρκεια της προηγούμενης προ ημερησίας διατάξεως στην Βουλή όταν η κουβέντα πήγε σε θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αποδράσει. Δεν θα σας το επιτρέψουμε. Σήμερα θα απολογηθείτε». 

«Συμμαχήσατε αμέσως με το παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής στην χώρα, με όλους εκείνους που έχουν ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας. Σε απόλυτη συνεργασία με τους εκδότες και τους καναλάρχες, παλιούς και νέους, έχετε επιδοθεί σε λυσσώδη πόλεμο κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας» τόνισε. 

Ads

Η πρώτη τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή: 

Έκανε λόγο για μια «διαρκή απόπειρα» μεταμοντέρνου μιντιακού πραξικοπήματος με όπλο την προπαγάνδα. Σημείωσε ότι η πρώτη πράξη αυτής της απόπειρας παίχτηκε την περίοδο της οικονομικής ασφυξίας, η δεύτερη με την καταστροφολογία την περίοδο της πρώτης και πιο δύσκολης αξιολόγησης, και σήμερα είναι η τρίτη πράξη, την λυσσαλέα προσπάθεια του χρεοκοπημένου συστήματος να τυλίξει την χώρα στο σκοτάδι.

«Τρέχετε πίσω από χρεοκοπημένους καναλάρχες»

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει μάχες οπισθοφυλακής τρέχοντας πίσω από χρεοκοπημένους καναλάρχες και εκδότες, γιατί αυτή είναι η τελευταία σας ελπίδα κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να το χωνέψετε ότι θα μείνετε πολλά χρόνια ακόμη μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα, γιατί ο ελληνικός λαός δεν σας έμαθε χθες, σας γνωρίζει» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Στόχος σας είναι να πείσετε ότι όλοι είναι λερωμένοι σε αυτόν τον τόπο. Το δικό σας δήθεν εναλλακτικό πρόγραμμα είναι περικοπές, απολύσεις και συρρίκνωση του δημοσίου συμφέροντος, κ. Μητσοτάκη και ο λαός το γνωρίζει αυτό. Το μόνο που σας μένει για να πείσετε είναι αυτό που λέτε πολιτική αλλαγή, δηλαδή να επιστρέψετε εσείς στην εξουσία». 

«Η δυνατότητα να πείσετε για εναλλακτική πρόταση διεξόδου δεν σας βγαίνει ούτε με σφαίρες. Το μόνο που σας μένει είναι να στοιχηθείτε πίσω από τους καναλάρχες που για πρώτη φορά περνούν από το δημόσιο ταμείο. Δεν μπορείτε να πείσετε με τίποτα ότι δεν είστε διαπλεκόμενοι, ευκολότερα πείθετε ότι ήσασταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος». 

«Ο στόχος σας είναι να πείσετε ότι είμαστε όλοι ίδιοι, ότι όλοι είναι λερωμένοι σε αυτόν τον τόπο. Επιχειρήσατε να πλήξετε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Αυτό είναι ύβρις και ξέρετε, κ. Μητσοτάκη μετά την ύβρι έρχεται η Νέμεσις» πρόσθεσε. 

«Στους ίδιους ανθρώπους, εσείς δίνατε δάνεια με αέρα και τους χαρίζατε τις συχνότητες, εμείς τους περνάμε από το δημόσιο ταμείο και πληρώνουν. Αυτή είναι η διαφορά μας, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: Στον υποτιθέμενο “δικό μας καναλάρχη” συμπεριφερθήκαμε, όπως στο Mega, στο “Ε” και στο κανάλι του κ. Καρατζαφέρη: Μόλις εξέπεσε ένας όρος, έφυγε από τον διαγωνισμό» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία καλύτερα ρωτήστε τον σύμβουλό σας, τον κ. Θεοδωρικάκο. Το βασικό μήνυμα από τον διαγωνισμό ήταν ότι πλέον τηρείται ο νόμος». 

Απάντηση στον Κοντομηνά

Ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων έδωσε τη δική του απάντηση στα όσα είπε το τελευταίο διάστημα ο ιδιοκτήτης του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς: 

«Ο κ. Κοντομηνάς σε μια πρωινή εκπομπή που πήγε – για να φάει επειδή εμείς του έχουμε κόψει τη σύνταξη του κακομοίρη – ο υπόδικος κύριος Κοντομηνάς, ο άνθρωπος που βρίσκεται στο στόχαστρο δικαστηρίων, ανακριτών και εισαγγελέων για απάτη κατά του ελληνικού δημοσίου, εμφανίστηκε ως υπερασπιστής της νομιμότητας. Αυτός που έστελνε δημοσιογράφους – κασκαντέρ με περούκες στη Νέα Υόρκη για να χρεώνουν ποτά στα δωμάτια του υπουργού Επικρατείας. Και απειλούσε μάλιστα ότι όπως έριξε κι άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν έτσι θα ρίξει και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Νομίζετε ότι θα φοβηθώ από κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν έχω δεσμεύσεις σε κανένα και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν». 

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε μίζες και θαλασσοδάνεια»

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όσο κι αν μας απειλούν και αν μας εκβιάζουν, γιατί δεν έχω και δεν έχουμε δεσμεύσεις σε κανέναν. Όσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε ούτε μίζες, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστάνε στον ελληνικό λαό τα δάνεια. Τι κάνατε αυτά τα λεφτά;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας και είπε: 

«Χρωστάτε, κ. Μητσοτάκη, (η ΝΔ) 210 εκατ. στον ελληνικό λαό και εσείς κ. Γεννηματά (το ΠΑΣΟΚ) 189 εκ. Και ο ελληνικός λαός αναρωτιέται: Θα αποπληρώσετε αυτά τα λεφτά; Τι κάνατε αυτά τα λεφτά; Δανεικά κι αγύριστα. Και σας ερωτώ κ. Μητσοτάκη: Θα αποπληρώσετε και το προσωπικό σας δάνειο για τον “Κήρυκα Χανίων”;.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε λέγοντας: «Θα έπρεπε να έχετε ζητήσει συγγνώμη, να έχετε αποσυρθεί από την πολιτική ζωή και να κάνετε στελεχιακή ανανέωση, είστε οι ίδιες οικογένειες που χρεοκόπησαν την χώρα και θέλετε να βγείτε κι από πάνω». 

«Το πάρτι της φοροδιαφυγής έχει τελειώσει»

«Σε ό,τι αφορά την φοροδιαφυγή το πάρτι έχει τελειώσει. Ελέγχονται, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν όσοι έχουν αποκρύψει χρήματα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ταυτόχρονα ενημέρωσε τη Βουλή ότι προ δεκαημέρου οι ελληνικές αρχές παρέλαβαν νέα λίστα από την Ρηνανία με 475 καταθέτες του 2010, «χρονιά που δεν παραγράφεται το αδίκημα της φοροδιαφυγής», όπως είπε. Πρόσθεσε ότι η λίστα αυτή έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα ενώ θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια στις διωκτικές αρχές.

Η κυβέρνηση θέλει να είναι με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη σε αυτόν τον τόπο. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο της διαπλοκής, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Και κατέληξε με μετωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη: 

«Τα δικά μου βιώματα είναι βιώματα διαρκούς μάχης για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης. Όταν ήμουν στις καταλήψεις, εσείς κ. Μητσοτάκη ξεκινάγατε τα δικά σας πολιτικά βήματα με την αρωγή του κ. Χριστοφοράκου και της Siemens. Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής. Τώρα που θα πάρετε τον λόγο απαντήστε στον ελληνικό λαό σε ένα ερώτημα: Υπάρχει στην χώρα σκάνδαλο Siemens κ. Μητσοτάκη;».