Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο «Παρατηρητής» της Θράκης, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «Ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα σε τραγικό αδιέξοδο. Αν δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις, να αποχωρήσει να τις πάρουμε εμείς»,αναφερόμενος στην διαχείριση της πανδημίας.

Ads

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «αντί για στοιχειώδη συνεννόηση για την πανδημία καταφεύγει στο διχασμό, το καταφύγιο των ενόχων». 

Έπειτα, μίλησε για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι «Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δυσχερή θέση ως χώρα στην πανδημία. Η Ελλάδα βρίσκεται τους τελευταίους 3 μήνες στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη στις απώλειες ανθρώπων ανά εκατ. πληθυσμού. Δεν είναι ότι ξεκίνησε χθες η πανδημία και έχουμε αιφνιδιαστεί. Είναι δύο χρόνια αυτή η πραγματικότητα. Άρα υπάρχουν τεράστιες, εγκληματικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας».

Επιπλέον, στάθηκε στις δηλώσεις της κυβέρνησης τον Μάϊο, επισημαίνοντας ότι «Δεύτερη φορά σε έναν χρόνο που ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τελειώσαμε με την πανδημία. Το είπε και το καλοκαίρι του 2020 με τα ηλιοβασιλέματα στη Σαντορίνη και μετά ήρθε το δεύτερο και το τρίτο κύμα. Και μας το είπε και το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η κυβέρνηση με επιπόλαιη στρατηγική έδωσε μήνυμα χαλαρότητας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Ότι ξεμπερδέψαμε, δεν έχουμε κανένα θέμα, μπορούμε να ζούμε όπως ζούσαμε πριν. Ποιος δεν θα το ήθελε αυτό; Όμως ήταν το λάθος μήνυμα στη λάθος στιγμή».

Ads

Επίσης, για εμβολιασμό και ΕΣΥ τόνισε ότι «Η πιο σημαντική ασπίδα απέναντι στην πανδημία είναι η εμπιστοσύνη και ο κ. Μητσοτάκης δεν την εκπέμπει, δεν μπόρεσε να πείσει τους πολίτες. Η Ελλάδα υπολείπεται πάνω από 10-15 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ενώ για το ΕΣΥ πρόσθεσε ότι «Γιατροί σε νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να επιλέγουν ποιους ασθενείς θα εισάγουν στις ΜΕΘ. Αυτό αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, είχε δύο χρόνια να ενισχύσει το ΕΣΥ, δύο χρόνια να προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό και δεν έκανε τίποτα».

Τέλος, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις τονίζοντας ότι «Είναι καιρός η πλειοψηφία της δημοκρατικής λογικής και της κοινωνικής ευθύνης να του δείξει την έξοδο, αν δεν μπορεί και δεν θέλει να σώσουμε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε να σώσουμε. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να πεθαίνουν αβοήθητοι και εμείς να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Έχει ευθύνες, οφείλει να τις αναλάβει, οφείλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Αν δεν μπορεί, ας το αφήσει να τις πάρουμε εμείς».