Τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού μετά την αποκάλυψη ότι ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού δεν διαθέτει πτυχίο, αναμένει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ανέφερε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα, συνδέοντας, τις αντιδράσεις για το νομοσχέδιο με την περιβόητη αριστεία έκανε λόγο για «fake αριστεία». 

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για τρίτο κρούσμα ανύπαρκτου πτυχίου στη σειρά, (μετά τον Π. Καντολέοντα και τον Α. Διαματάρη) και σημείωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού βγήκε από μόνος του και παραδέχτηκε ότι δεν έχει πτυχίο για να προλάβει την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.  

«Αυτή λοιπόν είναι η προσήλωσή σας σε μια fake αριστεία. Και πράγματι εγώ αναρωτιέμαι θα τον διατηρήσει τον κ. Λούλη στη θέση του; Αν τον διατηρήσει καλό να μην ξαναέρθει εδώ να μας κουνάει εμάς το δάχτυλο για την αριστεία, γιατί τέσσερα χρόνια, τέσσερα χρόνια μας βομβαρδίζατε με ψέματα με καμπάνιες παραπληροφόρησης, με στερεότυπα για να μας πείσετε, για να πείσετε την κοινή γνώμη ότι δήθεν εμείς είμαστε αυτοί που πολεμάμε την αριστεία και επιδιώκουμε, πώς το λέτε, την εξίσωση προς τα κάτω». 

Ταμίας στο Ίδρυμα Μητσοτάκη ο Κ. Λούλης

Πάντως οι δεσμοί του πολυσυζητημένου Κ. Λούλη που ανάγονται από την εποχή της πρωθυπουργίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με την οικογένεια του πρωθυπουργού παραμένουν δεσμοί. Όπως φαίνεται από την επίσημο ιστοσελίδα του Ιδρύματος Κ. Μητσοτάκη, ο γεν. γραμματέας Τουρισμού, παραμένει μέλος του Δ.Σ. και έχει το νευραλγικό πόστο του Ταμία του Ιδρύματος. 

Ads

image

Ο πρώην βιομήχανος και δημοτικός σύμβουλος Βόλου έχει απασχολήσει αρκετές φορές τα ΜΜΕ τόσο στο πλαίσιο των καθηκόντων του και την περιβόητη δήλωση ότι δεν θα κάνει διακοπές σε μεγάλα ξενοδοχεία που έχουν ουρές στο πρωινό όσο και για αρκετές άλλες δράσεις του αλλά και κόντρες με ΜΜΕ του Βόλου που του έχουν ασκήσει κριτική.

Μια κόντρα που αναδείχτηκε το Μάρτιο, όταν ανακαλύφθηκε ότι έχει προσλάβει τη σύζυγό του ως μετακλητή με μισθό 1.458 ευρώ στη γενική γραμματεία του και κατηγορήθηκε ότι οργάνωσε ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, μετά της συζύγου, με χρήματα του υπουργείου.