Την μαφιόζικη εκτέλεση στα Σεπόλια την Κυριακή σχολίασε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας:

Ads

«Μια νέα δολοφονία, στα Σεπόλια αυτή τη φορά, έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των στυγερών δολοφονιών, που τείνουν να γίνουν καθημερινότητα.

Το οργανωμένο έγκλημα αφήνει τα ματωμένα του ίχνη σε δρόμους, πλατείες, και καφετέριες.

Το νόμος και τάξη που έταξε ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ανομία και τάξη της μαφίας, αλλά η κυβέρνηση ασχολείται με το πως θα στήσει αστυνομικά τμήματα μέσα στα ΑΕΙ.

Ads

Το χάσμα ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις και στα έργα της κυβέρνησης είναι κραυγαλέο.

Η βαριά εγκληματικότητα φαίνεται να έχει βαθιές ρίζες και η αδυναμία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να την αντιμετωπίσει υπονομεύει την ασφάλεια των πολιτών. Και κοστίζει ζωές.

Ως πότε;».

Σπίρτζης: Οι σφαίρες πέφτουν σαν χαλάζι σε όλη τη χώρα και ο Μητσοτάκης ιδρύει αστυνομία στα ΑΕΙ

Οι μαφιόζικες επιθέσεις έγιναν μέρος της καθημερινότητας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σημειώνει ο Χ. Σπίρτζης. Την ώρα που ο τρόμος κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία, τα όπλα βγαίνουν – ακόμη και μέρα μεσημέρι – σκορπώντας τον θάνατο όλο και συχνότερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνει ότι αύριο Δευτέρα θα βγει η προκήρυξη πρόσληψης, περισσότερο των 1000 αστυνομικών (!!!) που θα την στελεχώσουν – αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει πλέον τη στοιχειώδη σοβαρότητα ώστε να δει την δραματική κατάσταση γύρω από την ασφάλεια του πολίτη και να ξεπεράσει τους δογματισμούς της, σημειώνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία στα Σεπόλια.

Ο ίδιος τονίζει χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «Εδώ και δύο χρόνια ασχολείται μόνο με τις δυνάμεις καταστολής, την τρομοκράτηση και τη χειραγώγηση των πολιτών με εργαλείο την ξεχαρβαλωμένη Ελληνική Αστυνομία».

Υπογραμμίζει, ότι «ενώ έχουν ανοίξει όλες οι δραστηριότητες, κρατούν τα πανεπιστήμια κλειστά και δεν πρόκειται όπως φαίνεται να ανοίξουν αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν εγκαταστήσει τους μηχανισμούς πάταξης και ελέγχου των φοιτητών μας».

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η «Η ΕΛΑΣ έχει γίνει εργαλείο πολιτικής για τους δογματισμούς της κυβέρνησης, ενώ η ανασφάλεια του πολίτη κάθε μέρα αυξάνεται, χωρίς να έχει εξιχνιαστεί καμία δολοφονία. Σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας δεν υπάρχει. Οι μαφιόζικες επιθέσεις έγιναν μέρος της καθημερινότητας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Για να καταλήξει: «Καλούμε για πολλοστή φορά το επιτελικό κράτος να σταματήσει τα επικοινωνιακά τρικ, να απαρνηθεί τους δογματισμούς του τρόμου και της πάταξης και να αντιληφθεί ότι πρωταρχικό μέλημα της αστυνομίας πρέπει να είναι η προστασία των πολιτών και η πάταξη του εγκλήματος».