«Το ξέρετε ότι έχουμε το πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο λοκντάουν ολόκληρης της Ευρώπης;» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι ενώ διανύουμε τον πέμπτο μήνα lockdown, τα κρούσματα αγγίζουν τα 3000 τη μέρα και το ΕΣΥ στην Αττική είναι υπό κατάρρευση με πληρότητα 100%.

Ads

«Πουθενά στην Ευρώπη δεν έχουν πέντε συνεχόμενους μήνες λοκντάουν.  Πουθενά δεν έχουν τέσσερις μήνες κλειστά τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Και έξι μήνες κλειστή την εστίαση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συμπληρώνει: «Κάτι δεν κάνουμε καλά. Δεν μπορεί να συνεχίζετε διαρκώς να δίνετε συγχαρητήρια στον εαυτό σας, ενώ έχουν καταστραφεί η δημόσια υγεία, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και η οικονομία. Αν δεν αλλάξουμε το μοντέλο και συνεχώς επιμένετε στην επικοινωνιακή πολιτική, τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα».

«Μια κρύο μια ζέστη, η στάση της κυβέρνησης. Μέχρι και προηγούμενη εβδομάδα αυτό που έβγαινε από δηλώσεις του πρωθυπουργού ήταν ότι σε λίγο ανοίγουμε. Και τώρα η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι χειρότερη απ’ ό,τι στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβρη» παρατήρησε.

Σχετικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις από τον Βασίλη Κικίλια, μία ημέρα αφότου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι περιορίστηκαν στην πραγματικότητα στην ένταξη του στρατιωτικού νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ στη μάχη. «Το δημόσιο κάνει δώρο στο δημόσιο;» αναρωτήθηκε. «Να αγγίξετε μια φορά τους ιδιώτες» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι οι ιδιωτικές κλινικές παραμένουν ανέγγιχτες και Covid-free.

Ads

Αναφερόμενος στις αλλαγές στον κωδικό 6 για τη σωματική άσκηση, ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε πότε η κυβέρνηση είχε επιτρέψει τις διαδημοτικές μετακινήσεις. «Όταν ο κ. Μητσοτάκης έκανε ανέμελος ποδηλατάδα στην Πάρνηθα χωρίς μέτρα προστασίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις αλλαγές στο 4, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι θα στέλνει αστυνομικούς να συνοδεύουν όσους πηγαίνουν να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη, για να διαπιστώνουν εάν λένε αλήθεια, ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε το περιβόητο γλέντι στην Ικαρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ξεσήκωσε την κοινωνία. Αναφέρθηκε δε στην απάντηση του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου προχθές, που υποστήριξε ψευδώς ότι όταν έγινε το γλέντι στην Ικαρία δεν υφίστατο διάταξη που να απαγορεύει το ζήτημα επισκέψεων σε οικίες. «Μα δεν ντρεπόμαστε λιγάκι;» κατέληξε και κατέθεσε στα πρακτικά το απόσπασμα από την εφημερίδα της κυβέρνησης που όριζε ρητά ότι απαγορεύονται αυτές οι επισκέψεις.