«Είναι ακραία συντηρητικοί, ακραία νεοφιλελεύθεροι, ακραία ανίκανοι και ακραία ξεδιάντροποι» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του στη Νίκαια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση.

Ads

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας έκανε αναλυτική αναφορά στους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς απέδωσε στα κυβερνητικά στελέχη.

Αναφερόμενος στoν αυταρχισμό ανέφερε ότι «είδαμε πράγματα που δεν τα φανταζόμασταν για το 2019 – 2020, όπως την εισβολή σε κινηματογραφική αίθουσα. Έβγαλαν έξω 16άρηδες, μετά οδήγησαν 300 νέα παιδιά έξω από ένα κλάμπ λες και ήταν σε καρτέλ της Κολομβίας, δεν πήγαν να χτυπήσουν την εγκληματικότητα εκεί που πρέπει… Μετά είδαμε το επικοινωνιακό σόου στα Εξάρχεια με τις μωρομάνες και ούτε εκεί χτύπησαν τα ναρκωτικά. Και μετά στην ΑΣΟΕΕ είδαμε εικόνες με τους φοιτητές περικυκλωμένους από τα ΜΑΤ, εικόνες που δεν τις βλέπει κανείς ούτε στη Λατινική Αμερική και μια απρόκλητη και βάναυση επίθεση σε γονείς των προσαχθέντων στα Δικαστήρια».


br />

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στους κοριούς που έβαλε η αστυνομία, ενώ χαρακτήρισε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, «νεοδεξιό αλλά και πολύ αδέξιο».

«Είμαστε τελικά Ευρώπη; Μήπως τελικά να προσχωρήσουμε στο κίνημα των μενουμεευρωπαίων;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «Ευρώπη σημαίνει δικαιώματα και αντικειμενικότητα στην ενημέρωση».

Ads

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι θα διαστρεβλωθούν τα λόγια του, όπως «έπεσαν να τον φάνε» επειδή πήγε στην πορεία του Πολυτεχνείου. «Αφού τους ενοχλεί πάει να πει ότι είμαστε σε καλό δρόμο» σημείωσε.

«Θα είμαστε μέσα στους αγώνες, δίπλα στους πολίτες, δίπλα στους νέους, τους εργάτες, τους εργαζόμενους. Δίπλα στον λαό που αγωνίζεται. Αν νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κόμμα του χεριού τους να το ξεχάσουν» τόνισε.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι περνάει νύχτα διατάξεις υπέρ του ΣΕΒ και κατά των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων.

«Από την άλλη, μόλις 17 ευρώ τον χρόνο  είναι οι ελαφρύνσεις που έταζε για την μεσαία τάξη ενώ η επιβάρυνση από την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα είναι 100 ευρώ τον χρόνο» είπε χαρακτηριστικά.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για το προσφυγικό και τα κλειστά κέντρα κράτησης.

«Ξεδιάντροπη η κυβέρνηση για την αλλαγή ποινικών κωδίκων» είπε επίσης. «Θέλουν να αθωωθούν για τα θαλασσοδάνεια και την αποδέσμευση των χρημάτων των καταχραστών του δημοσίου ή όσοι κατηγορούνται για διαφθορά σε 18 μήνες αν δεν έχει τελεσιδικίσει η υπόθεσή τους θα παραγράφονται. Εδώ στην Ελλάδα “σιωπή των αμνών” παρά την ερώτησή μου στον Πρωθυπουργό, σε αντίθεση με την FT που έδωσε στην είδηση αυτή δημοσιότητα γιατί είναι μια είδηση που συγκλονίζει διεθνώς».

«Ο κ. Φρουζής έγινε ξαφνικά ο πιο αξιόπιστος μάρτυρας και θα του επιστραφούν και 1,8 εκατ. που έχει βγάλει έξω» είπε αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis.