Η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Θράκη, και εθνικός στρατηγικός στόχος τα επόμενα πέντε χρόνια, είναι να υπάρξει δραστική μείωση της ανεργίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε στην Κομοτηνή με εκπροσώπους φορέων από τους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

Ads

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης, ότι μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο θα είναι το άθροισμα των σχεδίων παραγωγικής ανασυγκρότησης ανά Περιφέρεια.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βούλησή του να επιστρέψει στη Θράκη για να συζητήσει και πάλι όλα τα προβλήματα που θέτουν οι φορείς της περιοχής.

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε διχαστικές λογικές και παιχνίδια ξένων αρχών

Ads

«Θέλω οι κάτοικοι της Θράκης να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους τους άλλους Έλληνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Θράκη και μιλώντας στη Φιλλύρα Ροδόπης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε επίσης ότι «το 2016 πολλοί ακόμα μιλούν για τις διαφορές, και να μας χωρίζουν αντί να μας ενώνουν με όρους τύπου μειονοτικούς και ανάλογα με το τι θεό πιστεύει ο καθένας από εμάς. Σας διαβεβαιώνω ότι εγώ και η κυβέρνησή μου θα αγωνιστούμε για να μην επιστρέψουμε στη λογική του διχασμού».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι μέγιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τη δημόσια παιδεία στη Θράκη. «Μέγιστη προτεραιότητα είναι να βρούμε τον τρόπο ώστε τα παιδιά να μπαίνουν και να τελειώνουν το σχολείο, να σπουδάζουν και να μένουν στην Θράκη και να δουλεύουν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Γνωρίζω ότι μιλώ σε έναν από τους πιο φτωχούς Νομούς της Ευρώπης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η παρουσία του εκεί δίνει το μήνυμα ότι «ενώνουμε και δεν χωρίζουμε διότι όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο».

Ο πρωθυπουργός έδωσε ένα μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας ρητορικά ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του αγωνίζεται και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζουν παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών.

Αλ. Τσίπρας: Όλα τα παιδιά έχουν ιερό δικαίωμα στη γνώση

Το δικαίωμα στη γνώση είναι ιερό και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να φροντίσει ώστε αυτή η δυνατότητα να είναι απρόσκοπτη για όλους τους Έλληνες, για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα σε ποιο Θεό πιστεύουν, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στους 635 μαθητές του μειονοτικού γυμνασίου-λυκείου στην Ξάνθη.

Αλ. Τσίπρας στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» στην Ξάνθη: Είναι ανάγκη να αντιστραφεί η ροή νέων προς το εξωτερικό

Στο Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ» βρέθηκε στη διάρκεια της παραμονής του στην Ξάνθη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από υπουργικό κλιμάκιο και τους τοπικούς βουλευτές.

Μιλώντας στο αμφιθέατρο του Ερευνητικού Κέντρου, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν γίνει στο υπουργείο Παιδείας ώστε να ενισχυθεί η έρευνα, και μίλησε για μια «στρεβλή οικονομική προσέγγιση στα χρόνια της κρίσης και για την εσωτερική υποτίμηση που έπληξε την εργασία και οδήγησε στη διαρροή νέων επιστημόνων που η χώρα επενδύει για να τους μορφώσει».

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του Κέντρου, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αύξηση τη χρηματοδότησης προς την έρευνα και την καινοτομία και την αναβάθμιση του τομέα τους με μια ξεχωριστή θέση αναπληρωτή υπουργού.