«Αναφέρθηκα χθες στη ΝΔ και τους λόγους που οδήγησαν τον αρχηγό της ΝΔ σε μία πολιτική κυβίστηση για τη διατήρηση της συνοχής στο εσωτερικό του κόμματός του. Αυτά τα βλέπει η ελληνική κοινωνία, τα κρίνει, τα βλέπουν οι πολίτες» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο της ταυτότητας φύλου. 

Ads

Όπως σημείωσε, ο πρόεδρος της ΝΔ και η αξιωματική αντιπολίτευση θα κριθούν και για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από δύο μήνες, συναντήθηκε με πολίτες που τους αφορά το θέμα και τους είπε ότι θα ψηφίσει επί της αρχής αυτό το νομοσχέδιο, αλλά σήμερα «σε ένα κρεσέντο συσπείρωσης του κόμματος του και παραχώρησης χώρου στην ακραία δεξιά πτέρυγα», αλλάζει θέση.

«Αυτή η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να αναφερθεί σε αυτό το παράδειγμα, ότι τάχα ένας ψυχίατρος του είπε ότι δεν μπορούμε να δίνουμε την επιλογή σε έναν άνθρωπο 18 ετών χωρίς ιατρική γνωμάτευση, διότι αναφέρθηκε στην περίπτωση ατόμου που όταν ρωτήθηκε από τον γιατρό γιατί κάνει αυτήν την επιλογή, εκείνος του απάντησε ότι πήγε στον Υμηττό και του το είπαν οι εξωγήινοι. Αυτό είναι ντροπή! Είναι ντροπιαστικό να υβρίζει μία κοινωνική κατηγορία που έχει το δικαίωμα της επιλογής ότι τάχα χρήζει ιατρικής και ψυχιατρικής περίθαλψης διότι διεκδικεί το δικαίωμα της επιλογής», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Είναι ντροπή και αναμένω τον κ. Μητσοτάκη που έχει δικαίωμα να κάνει όσες κωλοτούμπες, όσες κυβιστήσεις κρίνει, να πάρει πίσω αυτή την υβριστική αναφορά απέναντι σε συμπολίτες μας που διεκδικούν το δικαίωμα, που ούτε ο ίδιος αρνείται», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και κατήγγειλε ότι αυτή η άστοχη αναφορά του προέδρου της ΝΔ σηματοδοτεί ότι όσοι διεκδικούν αυτό το δικαίωμα της επιλογής χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης. Επίσης χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «γιαλαντζί φιλελεύθερο» και «νεοφιλεύθερο».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η συζήτηση διεξάγεται στο πλαίσιο μιας βαθιάς υποκρισίας, με όρους μεσαίωνα, σκοταδισμού: «Αντί να συζητάμε για μια τομή, αντί να συζητάμε την ουσία, συζητάμε με περισσή υποκρισία την υπόθεση που αφορά την ηλικία των 15 ετών αντί των 17. Υποκρισία διότι για τους ανήλικους διεμφυλικούς πολίτες των 15 ετών που υφίστανται τρομακτικό μπούλινγκ στα Λύκεια αυτό που θα έπρεπε να βαραίνει στη συνείδηση μας είναι αν θα τους δώσουμε τη νομική δυνατότητα να σταματήσει αυτή η δραματική συμπεριφορά που υφίστανται στους κοινωνικούς χώρους όπου βρίσκονται». 

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της ρύθμισης, σημείωσε πως με τη συναίνεση των γονέων και με ιατρική γνωμάτευση θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε στη διαδικασία τη δικαστική ώστε να αποκτήσουν την ταυτότητα εκείνη που ταιριάζει με την αίσθηση που έχουν για τον αυτοπροσδιορισμό τους.

Ads