«Νομοσχέδιο-σκούπα που θεσμοθετεί νέο γύρο βαρβαρότητας» χαρακτήρισε, σε δήλωσή του στην Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας το πολυνομοσχέδιο, λέγοντας ότι «συντελείται έγκλημα κατά του λαού».

Ads

Χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο προάγγελο μνημονίου και είπε ότι «κυβέρνηση και τρόικα έχουν αποφασίσει να ξεκοκαλίσουν ό,τι έχει απομείνει στη χώρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις τράπεζες, είπε ότι «χαρίζονται, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα ζημιωθεί το δημόσιο», γεγονός το οποίο χαρακτήρισε «έγκλημα, το οποίο στη νομική ορολογία λέγεται κακουργηματική απιστία».

Σχολίασε ότι «το πολυνομοσχέδιο δίνει τη χαρακτηριστική βολή στο Ασφαλιστικό, και θέτει υπό διωγμό παραδοσιακά επαγγέλματα». «Μην τους πιστεύετε έχουν ξεπεράσει κάθε όριο εξαπάτησης» ανέφερε για την κυβέρνηση και την τρόικα, τονίζοντας ότι «ξεπουλάνε την Ελλάδα». «Εκχωρούν τον έλεγχο των τραπεζών και της οικονομίας» δήλωσε. 

Για «παραλήρημα μίσους» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. «Βυθισμένος στη μιζέρια και στην απογοήτευση, επειδή οι προσδοκίες του για αποτυχία της Ελλάδας διαψεύστηκαν, ο κ. Τσίπρας επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα μίσους και απελπισίας», είπε συγκεκριμένα. 

Ads

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μίλησε για «εργασιακό Νταχάου», που διαμορφώνεται από τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, το οποίο είναι ένα «νέο μνημόνιο». 

Όμως και η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο tvxs.gr, μίλησε για «πραγματική βιομηχανία χορήγησης ασυλίας για μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς» αναφορικά με διάταξη του πολυνομοσχεδίου που ορίζει ότι τα ποινικά αδικήματα της δωροδοκίας και της δωροληψίας υπαλλήλου μετατρέπονται από κακουργήματα σε πλημμελήματα εφόσον δεν «αντίκεινται στα καθήκοντα του υπαλλήλου». Η διάταξη καθ’ ότι ευμενέστερη θα ισχύσει αναδρομικά «ανοίγοντας την πόρτα της παραγραφής» για υποθέσεις όπως η Siemens και τα εξοπλιστικά προγράμματα.