«Οι ευρωεκλογές θα είναι το δημοψήφισμα που ποτέ δεν έγινε στον τοπο για το μνημόνιο» υποστήριξε πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας παράλληλα την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Ads

 

Αναφερόμενος στη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, που έθεσε το δίλημμα «σταθερότητα ή πισωγύρισμα» υποστήριξε ότι «ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε ότι το αυτοδιοικητικό αποτέλεσμα προμηνύει πως η κάλπη των ευρωεκλογών διακυβεύει τη συνέχεια της κυβέρνησης των μνημονίων». Έκανε επιπλέον λόγο για εκβιαστές της αστάθειας και κάλεσε όλους τους πολίτες σε συστράτευση.

 

«Οι πολίτες έκαναν σήμερα ένα πρώτο βήμα, και η άλλη Κυριακή μπορεί να γίνει η πρώτη μέρα μιας άλλης εποχής» τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «το αποτέλεσμα στην Αθηνα και στην Αττική, η διεκδίκηση μιας σειράς περιφερειών και μεγάλων δήμων αναδεικνύουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ισχυρό παραγοντα στον χωρο της αυτοδιοίκησης» και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «την επόμενη εβδομάδα η Αθήνα και η Αττική θα γυρίσουν σελίδα».

 

 

 

 

 

Ads