Ότι το δίλημμα των εκλογών δεν είναι «Σαμαράς ή Τσίπρας» αλλά «Ελλάδα ή Μέρκελ», τόνισε σε ομιλία του στο Ρέθυμνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. H κεντρική ομιλία του Αλ. Τσίπρα πραγματοποιείται στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά στις 20:00. 

Ads

Στο Ρέθυμνο, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε ακόμη για ανάγκη συνένωσης όλων των υγιών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου για να προασπίσουν το δημόσιο πλούτο, τις κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, το περιβάλλον, και να μην ξεπουληθούν οι τράπεζες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με την Ευρωπαϊκή Αριστερά, δήλωσε, επίσης, ότι «θα μπει μπροστά ώστε να μην επιτραπεί η εναπόθεση των χημικών όπλων από τον πόλεμο της Συρίας στη Μεσόγειο, νότια της Κρήτης».

Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της πόλης έκανε λόγο για «τεράστια προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά και εν γένει του τομέα της υγείας και της περίθαλψης στον νομό», σημειώνοντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην υπάρχει κανένα νοσοκομείο με προβλήματα λειτουργίας, αλλά και κανένας ανασφάλιστος πολίτης, χωρίς ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη.

Ads

«Διχαστικοί, όπως πάντα, και τώρα πιο αξιολύπητοι από ποτέ» σχολίασε απαντώντας στις δηλώσεις Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και πρόσθεσε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα πλεόνασμα απελπισίας. Πόνταραν στην καταστροφή που δεν ήρθε και θλίβονται που πληθαίνουν τα σημάδια εξόδου από την κρίση».

Ζωντανά η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά