Στη Θράκη περιοδεύει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Θέλω οι κάτοικοι της Θράκης να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους τους άλλους Έλληνες», δήλωσε μιλώντας στη Φιλλύρα Ροδόπης.

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «το 2016 πολλοί ακόμα μιλούν για τις διαφορές, και να μας χωρίζουν αντί να μας ενώνουν με όρους τύπου μειονοτικούς και ανάλογα με το τι θεό πιστεύει ο καθένας από εμάς. Σας διαβεβαιώνω ότι εγώ και η κυβέρνησή μου θα αγωνιστούμε για να μην επιστρέψουμε στη λογική του διχασμού».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι μέγιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τη δημόσια παιδεία στη Θράκη. «Μέγιστη προτεραιότητα είναι  να βρούμε τον τρόπο ώστε τα παιδιά να μπαίνουν και να τελειώνουν το σχολείο, να σπουδάζουν και να μένουν στην Θράκη και να δουλεύουν». 

image

Από την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη

Ads

«Γνωρίζω ότι μιλώ σε έναν από τους πιο φτωχούς Νομούς της Ευρώπης»,  υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η παρουσία του εκεί δίνει το μήνυμα ότι «ενώνουμε και δεν χωρίζουμε διότι όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο».  

Αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας  τόνισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνησή του δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζουν παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών. 

image

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθεωρεί τις εργασίες στο αγωγό TAP

Στην Αλεξανδρούπολη

Το πρωί, από την Αλεξανδρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας, μίλησε για σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται και θα καταστήσουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ισχυρό διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο.

image

image

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε το σημαντικό έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με το λιμάνι Μπουργκάς στη Βουλγαρία και σημείωσε ότι προχωρά η αναβάθμιση του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής της Θράκης. Η Αλεξανδρούπολη θα γίνει ένας ισχυρός κόμβος μεταφορών, εμπορίου και ενέργειας, είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν έργα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

«Τα έργα στη Αλεξανδρούπολη και τη Θράκη αλλάζουν τον ενεργειακό χάρτη σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη και θα αναπτύξουν την οικονομική δυναμική της Θράκης και συνολικά της Βόρειας Ελλάδας» πρόσθεσε. 

Σε μειονοτικό σχολείο της Ξάνθης

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε και σε μειονοτικό σχολείο της Ξάνθης από όπου και τόνισε ότι «κάθε άνθρωπος έχει ένα ιερό δικαίωμα στη γνώση». 

Για την κυβέρνηση μας, η γνώση και τα σχολεία είναι προτεραιότητα είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε μαθητές της μειονοτικής κοινότητας.

Διαβάστε:

Εμείς δεν διαχωρίζουμε τα παιδιά ανάλογα με το Θεό που πιστεύουν και ανάλογα με το σχολείο που πηγαίνουν. Για εμάς όλα τα παιδιά είναι ίσα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.     

image