Δριμεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας κωμικοτραγική σκηνή την αποχώρηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη συζήτηση για την τροπολογία για τις offshore.

Ads

Ο κ. Τσίπρας, που ζήτησε να πάρει τον λόγο, είπε πως η σχετική διάταξη που υπήρχε στο πολυνομοσχέδιο ήταν γνωστή σε όλους από το Οκτώβριο.

Η Ν.Δ. «μας καλούσε δυο 24ωρα να έρθουμε στη Βουλή και όταν αποφασίσαμε να έρθουμε, το βάλανε στα πόδια» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αποδεικνύουν τη στρατηγική τους αδυναμία για σοβαρό πολιτικό αντίλογο» πρόσθεσε, κλιμακώνοντας την επίθεσή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο οποίο καταλόγισε ογκώδες στρατηγικό αδιέξοδο και αδυναμία να παράγει σοβαρό αντίλογο.

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

[LIVE]: Αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση για τις offshore των πολιτικών

• Μαξίμου: Η Ν.Δ. το έβαλε στα πόδια

• Παπαγγελόπουλος: Μας κουνάνε το δάχτυλο πολιτικοί με offshore [BINTEO]

• Ο πόλεμος των off shore στη Βουλή

«Καμώνονται τους μεταρρυθμιστές αλλά δεν έχουν να προτείνουν τίποτα εκτός αν θεωρούν μεταρρυθμίσεις τις περικοπές των συντάξεων» σημείωσε.
Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για ακραίο λαϊκισμό στον οποίο βασίζει τη στρατηγική της, ενώ στράφηκε και προσωπικά κατά του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι ο πολιτικός του λόγος είναι βασισμένος «στα πρωτοσέλιδα του κίτρινου Τύπου και του Τύπου της διαπλοκής».

«Ορισμένες φορές πάει πολύ, το κόμμα εκείνο που δεν υπάρχει λίστα που να μην έχει το όνομα Παπασταύρου, να κατηγορεί για διαπλοκή την Αριστερά» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ειδικά για τη διάταξη τόνισε ότι «ρυθμίζαμε μία απαγόρευση που ακούγονταν όμορφα στα αυτιά αλλά ήταν παντελώς έωλη στο βαθμό που δεν διευκρινίζονταν ποιες ήταν οι χώρες και δημιουργούσε κενά».

«Αν ο στόχος είναι η αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης οι μόνοι που δυναμώνουν είναι αυτοί που βρίσκονται στην άκρα δεξιά και κατηγορούν συλλήβδην» υπογράμμισε.

Η ΝΔ τρέχει να προλάβει την προθεσμία των 60 ημερών

Η ΝΔ «το έβαλε στα πόδια είτε γιατί συνειδητοποίησε ότι θα έχει απώλειες στην ονομαστική ψηφοφορία, είτε γιατί τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των 60 ημερών για τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο ξένων εταιρειών», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση στη Βουλή για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες, και τόνισε:

«Εμάς δεν είναι τα δικά μας στελέχη στις λίστες και στα Panamapapers, εμείς είμαστε εδώ με το μέτωπο καθαρό και δίνουμε τον αγώνα για την κάθαρση».

Ο πολιτικός λόγος και όλες οι πολιτικές πρωτοβουλίες της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι βασισμένος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της διαπλοκής και του κίτρινου τύπου, είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Φέρνουμε μια βελτιστοποίηση της προηγούμενης ρύθμισης, ίσως κάποιοι πουν ότι αυτό γίνεται με υπερβολικό τρόπο, όμως μόνο με υπερβολές μπορεί να απαντήσει κανείς στην λάσπη και την χυδαιότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός.