«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και για οποιονδήποτε λόγο να αμφισβητήσει σπιθαμή ελληνικής γης» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Ads

«Αυτή την ελεύθερη και υπερήφανη πατρίδα που μας παρέδωσαν όσοι πολέμησαν τους φασίστες και τους Ναζί, έχουμε χρέος να τη διαφυλάξουμε και να την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού» είπε από τον Άη Στράτη όπου βρέθηκε με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, συνοδευόμενος από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο. 

«Επειδή ακούω διάφορες δηλώσεις αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου και των συνόρων μας, κάποιοι τώρα τελευταία, δείχνουν με προκλητικό τρόπο την πρόθεσή τους να ξαναγράψουν την ιστορία αλλά και να ξαναχαράξουν τα σύνορα, ας το ξεχάσουν μια για πάντα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. 

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα πρότεινε «στους γείτονες αν θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία να τη γράψουμε μαζί θετικά». Αναφέρθηκε στο προσφυγικό κάνοντας λόγο για την ανάγκη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ζήτημα εισβολής και κατοχής. Κάλεσε επίσης την Τουρκία να μην αμφισβητεί το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.