Την διαβεβαίωση ότι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου θα είναι κυβέρνηση προοδευτική και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές διεξαχθούν, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κομοτηνή ενώ έστρεψε τα πυρά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ads

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται σε κλοιό Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι ήρθε η ώρα να φύγει. Κλείνοντας την περιοδεία του στην Κομμοτηνή ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι  «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ήδη ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Είναι μία τελειωμένη υπόθεση ως πρωθυπουργός»

Τόνισε ότι «Μας κυβερνά μία κυβέρνηση που έχει μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία για να στήσει το δικό της καθεστώς. Έχει ξοδέψει εκατ. όχι για να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν αλλά να επιβάλει στα ΜΜΕ να κρύψουν την αλήθεια και να λιβανίζουν την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 2 δις. σε 18 μήνες με απευθείας αναθέσεις σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Και αξιοποιεί αυτό το καθεστώς για δημιουργεί μια πλαστή πραγματικότητα» επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η χώρα είναι πρωταθλήτρια σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη, άνθρωποι καθημερινά πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, αλλά ο πρωθυπουργός λέει ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Φανταστείτε να μην ήταν υπό έλεγχο η πανδημία.

Η χώρα είναι πρωταθλήτρια στις τιμές του ρεύματος στην Ευρώπη, η πλειοψηφία των νοικοκυριών δε βγάζει το μήνα, και μας λέει μη στεναχωριέστε είναι παροδικό φαινόμενο. Μπαίνουμε έτσι στον πιο δύσκολο, τον πιο σκληρό χειμώνα των τελευταίων χρόνων. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία ή στήριξη από αυτούς που έχουν μεγάλη ευθύνη. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία ή στήριξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί η χώρα δε βρίσκεται μόνο σε κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Βρίσκεται και σε κλοιό Μητσοτάκη».

Ads

«Ήρθε η ώρα να φύγει ο Μητσοτάκης»

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βάλαμε σε δεύτερο πλάνο την πολιτική σύγκρουση και προτάξαμε την ανθρώπινη ζωή. Δείξαμε ανοχή, αποφύγαμε την πάγια πρακτική της Δεξιάς που ως αντιπολίτευση, πάντα στα δύσκολα επενδύει στην καταστροφή και υπονομεύει κάθε εθνική προσπάθεια. Προτείναμε διαρκώς λύσεις, καταθέταμε προτάσεις, προτείναμε ακόμα και υπουργό Υγείας. Πρωτοφανές να μοιραστούμε την ευθύνη. Δύο χρόνια κάναμε παραπάνω απ’ ό,τι μας αναλογεί. Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Και όπως ήταν ηθική μας υποχρέωση στην αρχή της πανδημίας να δείξουμε ανοχή, σήμερα είναι υποχρέωσή μας να απαιτήσουμε, να παλέψουμε, να αγωνιστούμε να σταματήσει αυτή η κυβέρνηση το καταστροφικό της έργο. Να μπεί ένα τέλος σε αυτή τη τραγωδία. Να σωθούν όσες περισσότερες ζωές μπορούνε τώρα να σωθούνε. Για αυτό και λέμε ξεκάθαρα:

Αν αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τη Δημόσια Υγεία. Αν δεν μπορεί Να δημιουργήσει ξανά κλίμα εμπιστοσύνης με την κοινωνία για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί. Αν δε θέλει να πάρει αποφάσεις με πολιτικό κόστος ώστε να αποφύγουμε ένα ακόμη καταστροφικό lockdown. Αν δεν μπορεί να προστατέψει τους αδύναμους γιατί δε θέλει να συγκρουστεί με τους λίγους ισχυρούς. Αν ούτε θέλει ούτε μπορεί να προστατεύσει τη κοινωνική πλειοψηφία. Τότε ήρθε η ώρα να φύγει. Το συντομότερο. Τόσο γρηγογόρτερα τόσο το καλύτερο για τη χώρα και το λαό. Γιατί δεν έχει πια τίποτα να δώσει πέρα από πόνο και ανασφάλεια».