«Το διακύβευμα για τις εκλογές είναι η Ελλάδα να μην χάσει τον ευρωπαϊσμό της», αναφέρει σε συνέντευξή της στην «Αυγή της Κυριακής» η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου και προσθέτει: «οι Έλληνες πολίτες δεν θα αφήσουν τη Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα να φθαρεί ακόμα περισσότερο».

Ads

Σημειώνει ακόμη: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να σχηματιστεί μια πλατιά προοδευτική κυβέρνηση, που θα άρει τις αδικίες και θα αποκαταστήσει το Κράτος Δικαίου».

Όσον αφορά στις υποκλοπές, η Πόπη Τσαπανίδου δηλώνει πως «για το επόμενο διάστημα στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει η ενημέρωση των πολιτών, η συνεχής υπόμνηση του τραύματος που έχει επιφέρει ο κ. Μητσοτάκης στην Ελληνική Δημοκρατία. Είναι υποχρέωσή μας να ενθαρρύνουμε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που έχουν καίρια θέση στις έρευνες, ώστε να μην “μασήσουν” από το μπούλινγκ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη».

Για τα θέματα της οικονομίας, επαναλαμβάνει τις προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της ακρίβειας: «η αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, η μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και φυσικό αέριο, η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη ημέρα θα δώσει ανάσα στους πολίτες με ουσιαστικά μέτρα στήριξης, μέχρι να ξεδιπλωθεί πλήρως μια κοινωνική οικονομική πολιτική για να μπορέσουν να αναπνεύσουν αβίαστα».

Ads