Μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και δημιουργία ΔΟΥ κρυμμένου πλούτου προανήγγειλε, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ads

«Με τα μέτρα αυτά», όπως εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος, «θα επιτευχθούν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 1% – 1,5 %». Τόνισε πως ένα πρώτο βήμα θα είναι η βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ ή η ρύθμιση με τις άδειες των καναλιών.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις Αθήνας-Βρυξελλών ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε: «Η μεγάλη διαπραγμάτευση του Ιουνίου για το χρέος θα είναι η πιο κρίσιμη. Είναι κομβικής σημασίας η ικανοποιητική διευθέτηση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο και να απαλλαγεί η χώρα από υπέρογκες δαπάνες εξυπηρέτησης του, ειδικά σε περιόδους ύφεσης σαν την τωρινή».

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις ενώ τέλος σημείωσε: «Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε αλλαγές σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης για τις οποίες συμφωνούμε και εμείς αλλά ως εκεί».

Ads