Τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση, ώστε «η πρώτη αξιολόγηση να τελειώσει γρήγορα και επιτυχώς» επισήμανε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Ads

«Εάν εάν ολοκληρωθεί επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η διαπραγμάτευση του χρέους, τότε ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή στην ανάπτυξη», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος, αλλά συμπλήρωσε με νόημα: «Το πόσο επιτυχημένοι θα είμαστε, θα εξαρτηθεί και από την Ευρωζώνη».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο ζήτημα του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η Ελλάδα διαθέτει τις κατάλληλες προοπτικές ώστε να επιτύχει την επιθυμητή λύση. «Έχουμε τις συμμαχίες και την ικανότητα να επιλύσουμε το ζήτημα του χρέους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για μια «τριπλή κρίση» που σοβεί στην Ελλάδα. «Στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουμε ότι υπάρχει μία τριπλή κρίση: οικονομική – κοινωνική, στρατηγική – γεωγραφική και κλιματική. Ο αυξημένος κοινωνικός έλεγχος είναι το κλειδί για την επίλυση αυτή της τριπλής κρίσης», ανέφερε.