Παραπάνω από ικανοποιητική με ελληνικούς όρους και γενικότερα ικανοποιητική, χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μετά το κλείσιμο του βιβλίου των προσφορών για το πενταετές ομόλογο. Από τη διαδικασία το ελληνικό δημόσιο άντλησε τρία δισ. ευρώ με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,625%.

Ads

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι η ποιότητα και ο αριθμός των επενδυτών που κατέθεσαν προσφορές για το 5ετές ομόλογο, και οι οποίες ξεπέρασαν τα 7 δισ. ευρώ, δείχνουν ότι υπάρχουν τα πρώτα σταθερά βήματα στην οικονομία.

«Φανταστείτε να μην ήταν απόλυτη αποτυχία η διαπραγμάτευση» σχολίασε αναφορικά με τη στάση της αντιπολίτευσης προσθέτοντας ότι διαψεύδονται και έστειλε μήνυμα ότι αυτό που έγινε σήμερα είναι μία αρχή.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως η απόφαση ελήφθη μακριά από τη δημοσιότητα και τις κάμερες. Πλέον, όπως υπογράμμισε, «είμαστε στοχευμένοι στον Αύγουστο του 2018». «Ο λαός έχει υπέφερε πάρα πολύ αλλά βάλαμε το πρώτο λιθαράκι. Θα υπάρξει και δεύτερη και τρίτη έξοδος στις αγορές για να φτάσουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον Αύγουστο του 2018 και να βγούμε από τα μνημόνια».