Με την ολοκλήρωση των σημερινών διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ρωτήθηκε για την απόφαση του ESM να «παγώσουν» προσωρινά τα μέτρα για το χρέος έως ότου αξιολογηθεί αν η έκτακτη ενίσχυση προς τους συνταξιούχους βρίσκεται εντός πλαισίου συμφωνίας.

Ads

«Θα δώσουμε τις απαραίτητες εξηγήσεις όταν μας ζητηθούν και τότε οι θεσμοί θα κατανοήσουν ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης στους χαμηλοσυνταξιούχους κινούνται εντός πλαισίου συμφωνίας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Επιπλέον σημείωσε πως η σχετική νομοθετική διάταξη θα ψηφιστεί με ονομαστική ψηφοφορία την Πέμπτη, ημέρα που ο υπουργός Οικονομικών θα ταξιδέψει στο Βερολίνο για να συμμετάσχει σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως θα συνεχιστούν με την ατζέντα της Πέμπτης να περιλαμβάνει τα ενεργειακά αλλά και θέματα ανοίγματος αγορών.

Ads

Στον σημερινό κύκλο διαβουλεύσεων, αρμόδιοι παράγοντες έκαναν λόγο για σημαντική σύγκλιση στα θέματα που συζητήθηκαν όπως το «Υπερταμείο» Αποκρατικοποιήσεων, τα χρηματοοικονομικά, αλλά και το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού.